Austria vrea plafonarea prețurilor la energie electrică în UE: "Trebuie să oprim definitiv nebunia de pe piețele energetice"

29 Aug 2022
Austria vrea plafonarea prețurilor la energie electrică în UE: "Trebuie să oprim definitiv nebunia de pe piețele energetice"

În timp ce prețurile la energie electrică continuă să crească în Europa, în legătură cu creșterea prețurilor la gaze din cauza războiului din Ucraina, cancelarul austriac Karl Nehammer s-a declarat în favoarea unui plafon de preț al energiei electrice în UE, scrie OuestFrance.

Cancelarul austriac Karl Nehammer s-a declarat duminică, 28 august, în favoarea plafonării prețurilor la energie electrică la nivelul Uniunii Europene.

„Trebuie să oprim definitiv nebunia care are loc pe piețele energetice. Și acest lucru nu poate fi posibil decât datorită unei soluții europene”, a spus el într-un comunicat de presă emis de serviciile sale, adăugând că a dorit să convingă țările membre care sunt împotriva.

„Uniți-vă pentru a opri această explozie a prețurilor”

Cancelarul conservator austriac consideră că „piața nu se va reglementa singură în forma ei actuală” .

„Facem apel la toate cele 27 de țări membre să se unească pentru a opri imediat această explozie a prețurilor” , adaugă el, susținând o decuplare a prețurilor la gaz și energie electrică, pentru a le apropia de costurile lor de producție.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră