Atacul cu dronă asupra Moscovei: Rusia acuză Kievul de „atac terorist”, Ucraina neagă implicarea directă

30 Mai 2023
Atacul cu dronă asupra Moscovei: Rusia acuză Kievul de „atac terorist”, Ucraina neagă implicarea directă

Rusia a acuzat marți Ucraina că a comis un act „terorist” după un atac rar cu drone asupra Moscovei și a regiunii sale, susținând că a neutralizat toate cele opt dispozitive utilizate, scrie Le Monde. 

„În această dimineață, regimul de la Kiev a efectuat un atac terorist cu drone împotriva unor locuri din Moscova”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. 

„Opt drone au fost implicate în atac”, a spus el, asigurând că toate au fost neutralizate.

Kievul neagă implicarea directă în atacurile cu drone asupra Moscovei

Un consilier prezidențial ucrainean a negat că Kievul a fost implicat în mod direct într-un atac cu drone asupra Moscovei, marți, dar a prezis o creștere a acestor atacuri.

Reuters relatează că consilierul prezidențial ucrainean Mykhaylo Podoliak a declarat canalului YouTube „Breakfast Show”: 

„În ceea ce privește atacurile, suntem, desigur, bucuroși să observăm și prevăd o creștere a numărului de atacuri. Dar, desigur, nu avem nimic de-a face direct cu asta."

Rusia a declarat că Ucraina a lansat cel mai mare atac cu drone în noaptea de luni-marți împotriva capitalei ruse, dar apărarea antiaeriană a distrus toate cele opt drone.

Alte stiri din Externe

Ultima oră