Atacatorul de pe aeroportul din Florida riscă pedeapsa cu moartea

08 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Atacatorul de pe aeroportul din Florida riscă pedeapsa cu moartea

Fiecare dintre cele trei capete de acuzare pot atrage după sine pedeapsa cu moartea, scrie presa americană, pe baza unor informaţii din justiţie.

În documentele remise în instanță de biroul procuraturii din Miami se arată că Esteban Santiago este acuzat de comiterea de acte de violență în incinta unui aeroport, folosirea unei arme de foc într-o infracțiune violentă și cauzarea de moarte prin folosirea unei arme de foc.

Sunt acuzații care pot atrage pedeapsa cu moartea dacă Santiago este găsit vinovat. Prima înfățișare în instanță a fost programată pentru luni la Broward County, scrise sursa citată.

Autoritățile din statul american Alaska au anunțat că Esteban Santiago reprimise anul trecut un pistol care îi fusese reținut pe durata unei evaluări psihiatrice la care tânărul fusese supus, a anunțat un oficial citat de Reuters.

Șeful poliției din Anchorage, Christopher Tolley, a precizat că nu este clar, deocamdată, dacă arma restituită este aceeași pe care Santiago a folosit-o în atac.

Tolley a mai spus că bărbatul fusese evaluat psihiatric după ce le spusese unor agenți FBI că aude voci și că ar fi controlat de o agenție americană de spionaj.

În urma unei anchete s-a stabilit că Santiago nu a comis nicio infracțiune, așa că autoritățile i-au returnat pistolul.
Tânărul era agent de securitate în Alaska şi a mai avut probleme cu justiţia, ca urmare a unui scandal cu iubita, potrivit CNN.

Tot CNN susţine că membri ai familiei acestuia susţin că tânărul revenise dintr-o misiune de 10 luni în Irak şi era foarte schimbat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră