ATAC cu camionul la Ierusalim (ATENŢIE, IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL!)

08 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
ATAC cu camionul la Ierusalim (ATENŢIE, IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL!)

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în atac, unele dintre victime fiind prinse sub roţile camionului, potrivit ynetnews.com, care citează Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii. Toate victimele aveau în jur de 20 de ani.

 

 

Poliţia a anunţat că autorul atacului, care este considerat un act terorist, a fost "neutralizat", urmele de gloanţe fiind vizibile în parbrizul camionului, în dreptul şoferului.Șoferul camionului a fost identificat, era palestinian și locuia în Ierusalimul de Est.

Este cel mai sângeros atac care are loc la Ierusalim din ultimele luni și a avut drept țintă un grup de recruți ai armatei israeliene aflați în excursie pe promenada Armon Hanatziv, o locație pavată cu vederea panoramică a orașului vechi.

Roni Alsheich, șeful poliției naționale israeliene, a spus că nu exclude ca atacatorul să se fi inspirat din recentul atac de la Berlin care a ucis 12 oameni în decembrie 2016.

"Este, fără îndoială, posibil să fi fost influența de ce a văzut la televizor, dar e dificil să înțelegi ce îi trece prin minte unui individ pentru a determina ce l-a motivat, dar aceste lucruri au un efect, fără îndoială" a spus Alsheich jurnaliștilor.

Paramedicii de la Magen David Adom au acordat primul ajutor la faţa locului, dar răniţii au fost transportaţi la spitalul Hadassah din cartierul Ein Karem din Ierusalim şi la Centrului Medical Shaare Zedek.

magen

 

Dintre răniţi, o femeie se află în stare critică, patru persoane sunt în stare moderată şi 10 rănite uşor. Trei dintre victime au fost scoase de sub camion.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată camionul îndreptându-se în viteză către soldați și, apoi, dând cu spatele pentru a trece din nou peste ei.

"Într-o fracțiune de secundă m-am uitat la stânga și am văzut ceea ce nu pot descrie decât ca un camion cu viteză mare care m-a aruncat pe caldarâm", a povestit un agent de securitate pentru Channel 10.

Imaginile arată mai mulți soldați fugind de la locul incidentului, lăsând loc de dezbateri aprise în presa israeliană cu privire la motivele pentru care nu au încercat și ei să împiedice atacul.
Armata israeliană organizează adesea excursii educaționale pentru recruți, iar Armon Hanatziv este una dintre destinațiile preferate.

Ca rezident palestinian al Ierusalimului de Est, pe care Israelul îl consideră parte din capitala sa, atacatorul avea carte de identitate israeliană și se putea mișca liber oriunde în oraș.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră