Asistăm la o revoluție ideologică: revoluția diversității, purtată de structurile de putere ale lumii occidentale care vor să ne-o impună cu forța

10 Iun 2023
Asistăm la o revoluție ideologică: revoluția diversității, purtată de structurile de putere ale lumii occidentale care vor să ne-o impună cu forța

Revista britanică Glamour a decis să pună pe prima pagină un „bărbat însărcinat”. Stiința este sacrificată pe altarul unei construcții ideologice himerice dar realitatea are drepturile ei. Repetați după mine: un bărbat nu va fi niciodată, niciodată, niciodată „însarcinat”, scrie sociologul și eseistul canadian Mathieu Bock-Côté în Le Journal de Montreal

Această copertă intră sub semnul „mândriei” și toleranței. Să ne înțelegem: cei care contestă această idee și care afirmă că doar o femeie poate fi însărcinată sunt acum vinovați de intoleranță. 

Această teză se instalează treptat în spațiul public. 

Diversitate?

Această afirmație se bazează în mod evident pe o redefinire radicală a ceea ce sunt un bărbat și o femeie. 

Pe vremuri, prin care mă refer de la originile omenirii până acum patru sau cinci ani, nu exista nicio îndoială cu privire la dualitatea bărbat-femeie. Barbatul este masculul speciei umane, femeia este femela. 

Evident, definiția masculinului și a femininului variază în funcție de vremuri și societăți. Dar mereu am considerat că a existat o dimensiune biologică ireductibilă în identitatea sexuală a umanității. 

Dar epoca noastră, străbătută de o ideologie revoluționară, care se prezintă sub forma unei teorii de gen, vrea acum să creadă contrariul. 

Este prezentă peste tot, mai ales la școala, unde drag queen-urile sunt invitate sa o promoveze. Și în aceste zile, este chiar și la Musée de la Civilisation din Canada!

De acum încolo, fiecare este liber să-și aleagă „genul”, indiferent de natura sa sexuală, în funcție de „sentimente”.

Ca o consecință a acestui fapt, o femeie biologică poate decide astfel să se identifice ca bărbat, chiar și fără o operație de schimbare a sexului. 

De atunci, acest bărbat nou, acest bărbat trans, care păstrează o biologie feminină, poate avea un copil – și atunci vom spune despre acest bărbat că este însărcinat. Vom auzi din ce în ce mai multe despre părinți "trans".

Și dacă nu ești de acord cu ideea că un bărbat poate fi însărcinat, vei fi acuzat de transfobie. Acest lucru va justifica exilarea ta socială, pentru că se va crede că ești posedat de demonul intoleranței.

Toate acestea nu sunt banale.  

La scara istoriei, asistăm la o revoluție ideologică, revoluția diversității, purtată de toate structurile de putere ale lumii occidentale. Guvernele, marile companii, mass-media și, așa cum am spus, școlile și muzeele îl promovează și vor să ni-l impună cu forța. 

O concepție despre umanitate o înlocuiește pe alta. Fluiditatea non-binară sau de gen devin noi idealuri. 

Minciună

Dar realitatea are drepturile ei. Desigur, putem și trebuie, desigur, să ajungem la cei care se simt înstrăinați de propriul lor corp. Dar acest lucru nu poate fi transformat într-o nouă normă. 

Și nu pot să ne facă să credem că un bărbat poate fi însărcinat, decât dacă știința este sacrificată unei construcții ideologice himerice. Dacă ți se spune că un bărbat poate fi însărcinat, reacționează intelectual: ești ținta unei campanii de dezinformare și te afli în fake news . 

Minciuna în numele diversităţii rămâne o minciună.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră