Armistițiu temporar în Siria. Rusia a anunțat două zile de liniște în provincia Alep

17 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Armistițiu temporar în Siria. Rusia a anunțat două zile de liniște în provincia Alep

Ministerul rus al Apărării a informat că scopul armistițiului temporar este de "a stabiliza situația".

"La inițiativa Rusiei, un "regim de tăcere" a intrat în vigoare la Alep pentru 48 de ore, pe 16 iunie la orele 00.01 (miercuri, 21.01 GMT) cu scopul de a reduce nivelul de violență armată și a stabiliza situația", a anunțat ministrul rus într-un comunicat citat de AFP.

Luni, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov declara că Rusia "va sprijini activ" armata siriană dacă este amenințată la Alep și în împrejurimi.

"În legătură cu ce se întâmplă la Alep și în împrejurimile sale, i-am avertizat pe americani. Ei știu că noi vom sprijini în mod activ armata siriană din aer pentru a-i opri pe teroriști să captureze teritorii. Noi luam deciziile în funcție de situație. Suntem în contact cu americanii în fiecare zi... Deci nu vor fi surprize", a spus Lavrov într-o conferință de presă cu omologul său finlandez Timo Soini.

Coaliția arabo-kurdă Forțele Democratice Siriene (FDS), susținută de americani, avansează în provincia Alep amenințând axa pe care organizația ISIS o utilizează pentru tranzitul combatanților, armelor și banilor de la granița cu Turcia către Raqa, capitala de facto a SI în Siria.

Organizația jihadistă este prinsă ca într-o menghină între înaintarea acestei coaliții și cea a armatei siriene, susținută de aviația rusă, notează France Presse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră