Armata rusă susține că a distrus primul tanc american Abrams lângă Avdiïvka

27 Feb 2024
Armata rusă susține că a distrus primul tanc american Abrams lângă Avdiïvka

Ministerul rus al Apărării a susținut că a distrus un tanc Abrams al armatei ucrainene lângă Avdiivka, prima revendicare de acest fel făcută de Moscova de la livrarea acestor vehicule grele de către Washington la Kiev, scrie Le Monde

Cu o zi înainte, canalele rusești Telegram au publicat imagini neverificate care pretindeau că arată un tanc Abrams în flăcări, filmat din aer, după ce a fost distrus .

La sfârșitul lunii septembrie, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a salutat sosirea primelor tancuri Abrams în Ucraina, cu câteva luni înainte, în timp ce Kiev a condus o contraofensivă de vară, care s-a încheiat în cele din urmă cu eșec.

La acea vreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat promițând că aceste tancuri „vor arde și ele” , reluând un avertisment al președintelui rus Vladimir Putin în timpul livrării primelor tancuri germane Leopard.

Luni, reacționând la primele anunțuri ale distrugerii acestui tanc Abrams, Peskov a repetat că aceste tancuri „vor arde ca celelalte” și a lăudat „munca” trupelor ruse care, potrivit acestuia, „demilitarizează Ucraina în fiecare zi. ” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră