Armata israeliană spune că a ucis terorişti care se ascundeau printre civili la intrarea în spitalul Al-Quds

13 Noi 2023
Armata israeliană spune că a ucis terorişti care se ascundeau printre civili la intrarea în spitalul Al-Quds

Armata israeliană a declarat luni că a ucis aproximativ douăzeci de „terorişti” care s-au amestecat cu civili lângă intrarea în spitalul Al-Quds din oraşul Gaza, scrie Le Monde.

„Soldații au identificat printre civili o echipă teroristă echipată cu două lansatoare de rachete. În urma împușcării teroriștilor, un tanc a fost avariat ”, scrie armata pe mesajele Telegram .

Armata israeliană spune că a văzut, după acest „schimb de foc” , „terorişti” „ascunzându-se printre civili care părăseau clădirea spitalului şi alţii care se întorceau înăuntru.

Acest incident este un alt exemplu al abuzurilor continue ale Hamas împotriva structurilor civile, în special a spitalelor, pentru a efectua atacuri”, insistă armata postând pe contul ei de Twitter un scurt videoclip în care identifică mai mulți „teroriști înarmați”.

Israelul acuză în mod regulat Hamas că folosește civili ca „scuturi umane”, în special în școli și unități de sănătate, și a avertizat că va „ucide „luptătorii Hamas „care trag din spitale” din Gaza.

Spitalul Al-Quds, tot în orașul Gaza, a încetat să funcționeze duminică din cauza lipsei de combustibil și electricitate, potrivit Semilunii Roșii Palestiniene. Acesta găzduiește 500 de pacienți și 14.000 de refugiați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră