Armata israeliană spune că 15.000 de persoane au murit în Gaza de la începutul războiului dintre care 5.000 sunt teroristi Hamas

05 Dec 2023
Armata israeliană spune că 15.000 de persoane au murit în Gaza de la începutul războiului dintre care 5.000 sunt teroristi Hamas

Cel puțin 15.000 de palestinieni din Gaza au murit în timpul luptelor din Fâșia Gaza, a declarat luni un oficial al armatei israeliene, oferind o cifră care este mai mult sau mai puțin în concordanță cu cea a Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, scrie TimesOfIsrael

Rapoartele agentiilor Associated Press si AFP care citează oficiali israelieni anonimi spun că Armata israeliană (IDF) consideră că numărul total al morților din Gaza revendicat de Hamas este destul de precis și că au fost uciși mai mulți civili decât teroristi Hamas. Comentariile par să apară dintr-un briefing pentru jurnalişti străini condus de oficiali militari.

Un oficial al IDF, citat de Associated Press, spune că cel puțin 15.000 de palestinieni în Gaza au murit de la izbucnirea războiului din 7 octombrie. Armata spune că estimează că peste 5.000 dintre decesele din Gaza sunt teroriști Hamas.

AFP citează un oficial israelian fără nume: „Nu spun că nu este rău că avem un raport de doi la unu”, menționând că folosirea scuturilor umane a făcut parte din „strategia de bază” a Hamas.

„Sperăm că [raportul] va fi mult mai mic” în următoarea fază a războiului, adaugă oficialul, menționând că „în sud, pentru că practic am dublat populația, operațiunile sunt mult mai precise”.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a declarat astăzi mai devreme că aproximativ 15.900 de persoane au fost ucise până acum în Fâșia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră