"Micul Ahmet este în Siria " Turcia îşi continuă ofensiva

25 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu

Turcia a trimis alte zece tancuri pe teritoriul sirian, joi, la o zi după ofensiva-fulger a rebelilor sirieni pe care a susținut-o și care a permis recucerirea din mâinile grupării islamice Stat Islamic a localității Jarablus, lângă frontiera turco-siriană, informează AFP,scrie agerpres.ro.

Zece tancuri, ambulanțe, precum și arme grele au trecut frontiera în apropiere de micul oraș turc Karkamis (sud-est) și au intrat pe teritoriul sirian.
Doar în câteva ore, în cadrul unei operațiuni denumite 'Scutul Eufratului', sute de rebeli sirieni, susținuți de aviația militară și de tancuri turce au cucerit Jarablus, situat în nordul Siriei.
Presa turcă, care a adoptat un ton naționalist, inclusiv cotidianul Hurriyet, care cita surse militare, a salutat joi dimineața această ofensivă și a vorbit despre circa o sută de jihadiști uciși în timpul acestei operațiuni. Armata turcă nu a deplâns nicio pierdere în rândurile sale, potrivit acestor surse.


'Mehmetcik este în Siria!', titrau cotidienele Sozcu și Milliyet. 'Mehmetcik' (micul Mehmet) este numele afectuos dat soldaților de rând în Turcia.


Potrivit presei turce, între 300 și 500 de soldați turci iau parte la această operațiune, cea mai mare lansată de Turcia de la începutul conflictului sirian.
Potrivit agenției de presă Anadolu, doar un rebel sirian a fost ucis și alți zece au fost răniți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră