La începutul săptămânii trecute, lumea a marcat 76 de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial, momentul în care armata lui Hitler a invadat Polonia.
Potrivit businessinsider.com, inginerii Fuhrerului au dezvoltat în secret proiecte extrem de ambițioase, producând unele dintre cele mai sofisticate tehnologii de război de la acea vreme.
Publicaţia Weapons of WWII a dezvăluit în numărul din septembrie armele secrete de război ale naziştilor, create în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
Bombardierul zburător al lui Hitler
Cunoscut drept arma secretă a lui Hitler, bombardierul Ho 229 a fost proiectat pentru a transporta echivalentul a 900 de kilograme de armanent, zburând la o altitudine de 15.000 de metri.
Echipat cu motoare turbopropulsoare şi dotat cu tunuri şi rachete R4M, bombardierul a fost primul avion invizibil din lume, primul său zbor fiind consemnat în 1944.
Potrivit Smithsonian, naziştii au alocat jumătate de milion de mărci pentru fabricarea aeronavei.
Bomba cu ghidaj Fritz X
Considerat “bunicul bombelor inteligente”, Fritz X a fost un dispozitiv exploziv de 1.500 de kilograme echipat cu receptor radio şi un sistem sofisticat de ghidare.
La mai puţin de o lună după ce a fost dezvoltată, naziştii au scufundat un vas de război italian, în septembrie 1943.
Mine pe şenile controlate prin telecomandă
Cunoscute de trupele americane sub numele de “Doodlebug”, mini tankurile erau controlate cu un joystick şi aveau două motoare electrice, care mai târziu au fost înlocuite cu arzătoare pe gaz. Dispozitivul a fost conceput pentru a transporta între 60 şi 100 de kilograme de explozibil şi a fost utilizat pentru a naviga pe terenurile minate.
Naziştii au construit mai mult de 7.000 de astfel de dispositive, deschizând calea pentru armele controlate prin radio.
Un avion cu motor de rachetă
La sfârşitul anilor 1930, germanii au dezvoltat Messerschmitt Me 163 Komet, un avion cu motor de rachetă. Peste 300 de astfel de avioane de război au fost construite şi dotate cu muniţie la acea vreme.
Realizarea sa a fost o performanță pentru perioada celui de-al Doilea Război Mondial, caracteristicile sale neavând rival la vremea aceea.
În 1944, pilotul de încercare Rudy Opitz a atins cu acest avion viteza de 1.123 km/h.
Totuși, Komet s-a dovedit a fi un avion de vânătoare ineficient, deoarece cu acest tip s-au doborât doar 9 avioane ale aliaților.