O familie de arabi israelieni intenţiona să se alăture ISIS, în Siria. Legătura cu România

05 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
O familie de arabi israelieni intenţiona să se alăture ISIS, în Siria. Legătura cu România


Informaţia este difuzată acum de site-ul Times of Israel, care precizează că familia a plecat iniţial în România, în 2015, pentru a lua parte la ceremonia de înmânare a diplomei pentru o rudă care absolvise studiile universitare.
După ce au ajuns în România, părinţii au decis ca împreună cu cei trei copii ai lor să meargă în Turcia, şi să nu se întoarcă la ei acasă, sperând să poată traversa frontiera siriană şi ajunge în rândurile organizaţiei sunnite radicale, scrie sursa citată.
Potrivit postului israelian de televiziune Channel 10, bunicul famliei a plecat în Turcia şi a cheltuit mulţi bani pentru a reuşi transferarea familiei sale din Siria în Turcia.
Un alt site de informaţii israelian, Ynet, scrie că patru membri ai familiei au mers în Turcia pentru a încerca să îi convingă pe cei aflaţi acolo să revină în Israel.
Ca urmare a acestor eforturi depuse, familia a ajuns într-un sat din Turcia, care a devenit domiciliu pentru mulţi dintre refugiaţii care fug din calea războiului civil sirian.
Potrivit reportajului difuzat de Channel 10, familia era cunoscută locuitorilor din Sakhnin, dar soţul şi soţia s-ar fi izolat de comunitate în ultimii ani.
Primarul localităţii, Mazen Ganaim, s-a distanţat de aceştia, afirmând că locuitorii satului au fost foarte surprinşi de decizia luată de această familie. „Sunt persoane onorabile, care nu duc lipsă de nimic. Soţul lucra, avea tot ce îi trebuie, e o ruşine că a luat o astfel de decizie. Suntem împotriva aderării cetăţenilor arabi la organizaţii precum Statul Islamic. Religia noastră e diferită de actele lor pline de ură”, a spus primarul.
Familia, împreună cu cei trei copii, urmează să sosească în Israel în următoarele zile. Părinţii vor fi arestaţi la sosire, iar soţul va fi inculpat şi judecat, scrie Times of Israel.

Alte stiri din Externe

Ultima oră