Aproximativ 250 de protestatari au înconjurat restaurantul din Vancouver unde Trudeau lua masa

16 Noi 2023
Aproximativ 250 de protestatari au înconjurat restaurantul din Vancouver unde Trudeau lua masa

Două persoane au fost arestate după ce 100 de ofițeri au fost dislocați în Chinatown pentru a controla mulțimea, astfel încât prim-ministrul să poată pleca, scrie CBC.

Poliția din Vancouver spune că un ofițer a fost rănit după violențe cu protestatari în fața unui restaurant din Chinatown, unde prim-ministrul candadian lua masa marți seara.

Departamentul de Poliție din Vancouver (VPD) Sgt. Steve Addison a declarat într-o declarație că 100 de ofițeri au fost trimiși în jurul orei 22:00 „după ce protestatarii au înconjurat un restaurant”.

El a spus că Justin Trudeau se afla în restaurant în acel moment și că ofițerii au ajutat să controleze mulțimea, astfel încât prim-ministrul să poată fi escortat afară.

Videoclipurile postate online arată poliția creând spațiu pe un trotuar și o stradă în timp ce Trudeau a ieșit și a urcat într-un vehicul și a fost alungat. Protestatarii scandează „încetarea focului acum” și țin steagurile Palestinei.

Addison a spus că poliția a estimat că 250 de protestatari se aflau la un restaurant, pe care nu l-a numit. El a spus că aproximativ 150 de persoane se aflau în fața restaurantului, în timp ce alte 100 erau în spatele acestuia.

„A devenit o problemă de securitate pentru noi”, a spus el pentru CBC News, descriind că erau înființate baricade și oamenii blocau armele. Poliția a numit protestul spontan.

Alte videoclipuri postate online  par să-l arate pe Trudeau părăsind un alt restaurant marți, după ce protestatarii au intrat în incintă și au cerut încetarea focului în războiul Israel-Hamas.

2 bărbați arestați

Două persoane au fost arestate, a adăugat un purtător de cuvânt al poliției, la o conferință de presă miercuri. Un tânăr de 27 de ani a fost arestat pentru că a lovit un polițist în față, în timp ce un alt bărbat de 34 de ani a fost arestat pentru obstrucţionarea poliţiei.

Altă confruntare

Poliția a recunoscut, de asemenea, postări apărute online în jurul orei 21, care par să-l arate pe prim-ministru luând masa la Vij's, un cunoscut restaurant indian de pe strada Cambie, înainte ca protestatarii să-l apropie și să-i ceară încetarea focului în Orientul Mijlociu.

Videoclipurile par să-l arate pe Trudeau părăsind restaurantul înconjurat de forțele sale de securitate în timp ce vorbește cu alți meseni și cu proprietarul restaurantului Vikram Vij, care este și o personalitate TV.

O declarație a ofițerului primului ministru a confirmat că Trudeau a fost abordat de demonstranții din Vancouver, dar nu a oferit detalii suplimentare.

„În ceea ce privește orice interacțiune specifică, biroul nostru nu comentează detaliile sau procesul de securitate al primului ministru”, se arată în comunicat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par www.SistersSage.com (@sisters_sage)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par palsolidarity (@palsolidaritycad)

Alte stiri din Externe

Ultima oră