Apelul la 911 după ejectarea pilotului din avionul F-35: „Avem un pilot în casa noastră și spune că a fost ejectat”

23 Sep 2023
Apelul la 911 după ejectarea pilotului din avionul F-35: „Avem un pilot în casa noastră și spune că a fost ejectat”

Incidentul de duminică care a implicat avionul de luptă "nedetectabil"  F35 a determinat armata să ceară ajutor publicului pentru găsirea aeronavei. Ulterior au fost localizate resturi, scrie NBC.

„Bănuiesc că avem un pilot în casa noastră și spune că a fost ejectat.”

Acesta a fost apelul 911 primit în comitatul Charleston, Carolina de Sud, după ce pilotul unui avion de luptă F-35B Lightning II a s-a ejectat duminică, parașutându-se în curtea unei case, potrivit mesajului audio difuzat de oficialii regiunii.

Resturile de la prăbușirea avionului au fost găsite luni .

În apelul la 911, dispeceratul pare la început surprins de apelant: „Îmi pare rău, ce s-a întâmplat?”

„Avem un pilot în casă și cred că a aterizat în curtea mea și încercăm să vedem dacă puteți trimite o ambulanță vă rog”, răspunde apelantul.

Pilotul preia apelul la scurt timp și spune că are 47 de ani, că s-a ejectat la aproximativ 2.000 de picioare după „o defecțiune a avionului” și a avut niște dureri de spate.

"Avem un accident militar cuun avion. Eu sunt pilotul. Trebuie să începem salvarea. Nu sunt sigur unde este avionul", îi spune pilotul dispecerului. — S-a prabușit undeva. M-am ejectat.

Pilotul mai întreabă dacă în zonă a fost raportat un accident de avion.

Mai târziu în acea zi, baza Charleston și Marine Corps Air Station Beaufort au cerut pe rețelele de socializare ajutor pentru găsirea aeronavei "stealth" (ascunse). Baza a cerut oamenilor să sune la centrul său de operațiuni de apărare dacă au informații.

S-au găsit ulterior resturi pe un câmp în comitatul Williamsburg, la aproximativ două ore nord-est de Joint Base Charleston, au declarat oficialii luni seară.

Martorii oculari au spus că avionul zbura „întors” înainte de accident.

Nu au fost raportați răniți la sol. Accidentul este în curs de anchetă.

Avionul aparține unui escadron de antrenament al aripii a 2-a de avioane maritime.

A decolat de la baza comună Charleston duminică după-amiază și a fost unul dintre cele două avioane implicate într-un zbor de antrenament de rutină, a declarat căpitanul Joe Leitner, purtătorul de cuvânt al aripii a 2-a de avioane maritime, potrivit ziarului The Post and Courier .

Pilotul a fost dus la spital și externat luni după-amiază, au declarat oficialii Departamentului Apărării.

Gigantul aerospațial Lockheed Martin descrie seria F-35 pe site-ul său  ca fiind „cel mai avansat avion de luptă din lume”, precum și „avionul cel mai letal, nedectabil și care poate supraviețui”. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră