Anunț oficial! The Weeknd este oficial cel mai popular artist din lume

24 Mar 2023
Anunț oficial! The Weeknd este oficial cel mai popular artist din lume

Cântărețul și compozitorul, al cărui nume real este Abel Makkonen Tesfaye, este statistic cel mai popular muzician de pe planetă, conform Guinness World Records (GWR).

„Nimeni altcineva nici măcar nu se apropie”, a spus organizația într-o declarație la începutul acestei săptămâni, conform CNN.

Cântărețul canadian, în vârstă de 33 de ani, a stabilit două noi titluri de record mondial Guinness. În prezent, are cei mai mulți ascultători lunari pe Spotify, cu 111,4 milioane la 20 martie. De asemenea, a devenit primul artist care a ajuns la 100 de milioane de ascultători lunari.

Statisticile record ale The Weeknd vor veni ca o veste proastă pentru Swifties, Sheerios și Beliebers – ai căror idoli sunt în urma lui.

Miley Cyrus este cel mai apropiat concurent al lui The Weeknd, cu 82,4 milioane de ascultători lunari, potrivit GWR.

Urmează Shakira (81,6 milioane), apoi Ariana Grande (80,6 milioane), Taylor Swift (80,2 milioane) și Rihanna (78,5 milioane). Cel mai apropiat concurent masculin este Ed Sheeran (77,5 milioane), adaugă GWR.

Creșterea lui Weeknd a fost alimentată parțial de TikTok, după ce remixul său „Die for You” cu Grande care a devenit viral pe platformă, potrivit GWR. Piesa a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 – a șaptea oară pentru The Weeknd pe primul loc. Originalul „Die for You” a fost lansat în 2016 pe albumul The Weeknd „Starboy”.

The Weeknd nu este străin de GWR. În 2016, a câștigat un premiu pentru cel mai difuzat album pe Spotify și un alt premiu pentru cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 al Billboard’s Hot 100 de către un artist solo masculin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră