Angajat Amazon moare pe podeaua depozitul fără ca cineva să intervină. ”Suntem oameni, nu roboți”

09 Ian 2023
Angajat Amazon moare pe podeaua depozitul fără ca cineva să intervină. ”Suntem oameni, nu roboți”

În dimineața zilei de 27 decembrie 2022, la depozitul Amazon DEN4 din Colorado Springs, Colorado, Rick Jacobs, în vârstă de 61 de ani, a murit la locul de muncă după ce a suferit un infarct, chiar înainte de schimbarea turei. Ceea ce s-a întâmplat apoi i-a înfuriat pe foștii săi colegi, conform The Guardian.

Martorii spun că o barieră improvizată în jurul lucrătorului decedat, folosind pubele mari de carton, a fost folosită pentru a bloca zona de pe docul de expediere unde a avut loc incidentul, iar muncitorii au criticat răspunsul și lipsa de transparență cu privire la incident. Amazon a negat că au fost folosite cutii pentru a izola zona, dar a spus că managerii au stat în jur pentru a se asigura că nimeni nu se apropie pentru a respecta măsurile de confidențialitate și securitate.

Pe măsură ce lucrătorii au sosit pentru tura lor de zi, ei spun că nu au fost anunțați despre ceea ce se întâmplă și au continuat să lucreze ca de obicei, în timp ce un coleg decedat a rămas în unitate, iar personalul de urgență aștepta sosirea unui medic legist.

„Aflarea a ceea ce s-a întâmplat după ce am mers pe acolo m-a făcut să mă simt foarte inconfortabil, deoarece există o nerespectare flagrantă a emoțiilor umane la această unitate. Conducerea ar fi putut să-i elibereze pe acei angajați afectați prin oferirea de [timp liber voluntar], astfel încât să nu fie nevoie să-și folosească propriul timp, dar nu, asta nu s-a întâmplat”, a spus un angajat Amazon de la depozit care lucrează în tura de zi. Ei au cerut să rămână anonimi de teama represaliilor.

„Nimănui nu ar fi trebuit să i se spună să lucreze alături de un cadavru, mai ales după ce a fost martor. Schimbul de zi vine la 7 dimineața sau 7:30 și nu am fost informați niciodată până când am ajuns acolo unde s-a întâmplat. Fără avertismente înainte de a intra în clădire. Fără consilier la fața locului. Pur și simplu un fluturaș publicat câteva zile mai târziu, care ne informează despre cum să primim consiliere de sănătate mintală.”

Într-un apel telefonic, un purtător de cuvânt al Amazon a spus că legile din Legea privind portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate (HIPAA) și preocupările legate de confidențialitate pentru familia decedatului înseamnă că Amazon nu a putut dezvălui detalii despre individ sau incident. Ei au contestat afirmațiile că cineva lucra în apropierea cadavrului sau că au fost folosite cutii pentru a izola zona. Aceștia au refuzat să comenteze dosarul, invocând intimitatea și respectul față de decedat.

Un alt muncitor de la depozitul Amazon a spus că atunci când au ajuns la serviciu în acea dimineață erau polițiști și autospeciale de pompieri la depozit, dar nu a explicat de ce. Ulterior, ea a aflat de la colegi că un muncitor a murit în tura precedentă. „Instantaneu m-am supărat că suntem cu toții ca de obicei și că există o ființă umană moartă în zona de ieșire și trebuie să aud despre asta în pauza de masă”, a spus lucrătorul, care a cerut, de asemenea, să rămână anonim, de teamă. represalii. „De ce încă lucrăm ca de obicei când cineva este mort la parter? Eram supărat că ei cred că viețile noastre nu contează, că mă vor da din cale să scoată un pachet.”

Lucrătorii au criticat lipsa de transparență și răspunsul din partea conducerii, deoarece nu li s-a furnizat nicio informație decât la o săptămână după incident, precum și lipsa procedurilor standard de operare pentru incidente de genul acesta, având în vedere că alți muncitori decese au mai avut loc la depozitele Amazon. .

La o săptămână după incident, muncitorul a spus că în cele din urmă conducerea a abordat-o la o întâlnire permanentă din 4 ianuarie. Au plecat nemulțumiți de explicația și lipsa de responsabilitate luată de la conducere. „Ceea ce mă șochează ă este lipsa de respect pentru viața umană. Închidem pentru întreținere. Crezi că nu am fi putut să avem puțin respect și să ne închidem suficient de mult pentru a scoate măcar cadavrul din unitate și a face curățenie după el înainte ca oamenii să se învârtească ca și cum nimic nu s-ar întâmpla? spuse muncitorul. „Nu este primul deces la o unitate Amazon. Amazon este o corporație uriașă. Ar trebui să existe protocoale. Nu contează dacă acesta este primul deces sau al zecelea deces. Ar trebui să existe protocoale cu privire la modul în care gestionați asta. Poate că, în timp ce ancheta se desfășoară, nu lași ziua să treacă, o amâni până măcar până când corpul dispare.”

Numeroase decese de muncitori au fost raportate la Amazon în ultimii ani, inclusiv trei decese în New Jersey și unul în Pennsylvania în vara anului 2022. Amazon s-a confruntat cu un control intens asupra condițiilor de muncă din cauza ratelor ridicate de accidentare ale companiei, a erorilor de resurse umane gestionate greșit și a fluctuației mari a angajaților. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră