Amprentele profesorilor nevaccinați trimise bazei de date a FBI cu ”coduri de problemă”

15 Feb 2023
Amprentele profesorilor nevaccinați trimise bazei de date a FBI cu ”coduri de problemă”

Amprentele profesorilor nevaccinați din New York au fost trimise FBI cu steaguri „cod de problemă”, provocând indignarea foștilor educatori care și-au pierdut locurile de muncă. 

La începutul acestei luni, John Bursch, care reprezintă profesorii care dau în judecată orașul pentru pierderea locului de muncă, a spus că profesorii care au refuzat vaccinarea au acum un ”semnal de alarmă la dosar”, ceea ce le va afecta capacitatea de a obține un alt loc de muncă.

„Când orașul pune aceste coduri de problemă pe angajații care au fost concediați din cauza politicilor lor neconstituționale, nu numai că au aceste semnale de alarmă în dosare, dar amprentele lor sunt trimise cu acel steag la FBI și la New York Criminal Justice Services, așa că afectează capacitatea lor continuă de a obține un loc de muncă în alte locuri”, a spus Bursch pe 8 februarie.

Rachelle Garcia este o fostă profesoară din New York care și-a pierdut locul de muncă după ce a refuzat să-și facă vaccinul împotriva COVID-19. Ea s-a alăturat „Fox & Friends First” marți pentru a discuta despre acuzațiile „aberante” și de ce este îngrijorată de presupusa încălcare a drepturilor constituționale.

„Este atât scandalos, cât și enervant, pentru că prima mea întrebare adresată guvernului sau orice altceva este, în principiu, ce am făcut? La ce fel de activitate criminală am participat în afară de a negare ceva ce am simțit că este nepotrivit pentru mine?” îi spuse Garcia lui Ashley Strohmier. „Din punct de vedere religios, mental, pur și simplu nu voiam nimic experimental pe corpul meu, deci ce activitate criminală am realizat?”

— Nu înțeleg, continuă ea. "De ce sunt sub lupă? De ce amprenta mea este trimisă la FBI?"

Garcia, care a predat timp de 15 ani în Brooklyn, a fost concediat după ce o cerere de scutire religioasă a fost respinsă. Jurnalista de investigații Betsy Combier a scris o declarație pe propria răspundere în care dezvăluie modul în care Departamentul de Educație ar fi putut „semnaliza” anumiți profesori fără dovezi suficiente de fapte greșite.

„Am aflat că DOE are chiar acum o agenție numită Office of Personal Investigation și ceea ce fac este că au angajați ai DOE care, iartă-mă, se numesc investigatori, dar nu sunt”, a spus Combier. „Deci lucrează pentru OPI, iar când primesc o acuzație de la cineva, nu contează cine, ei bine, directorii le-o trimit, dar plângerea inițială împotriva cuiva ar putea fi făcută de orice angajat. E ceva în neregulă."

„Apoi încep să pună codul în dosar și cred că este scandalos, așa cum a spus Rachel, pentru că nimănui nu i se spune de ce este acolo, ce au făcut și, de cele mai multe ori, din experiența mea, persoana nu a făcut nimic rău, ", a continuat ea.

Combier a susținut că profesorii care nu aveau „adeverințe de vaccinare valabile” au fost imediat semnalați cu un „cod de problemă” care a fost trimis FBI și DOJ. În ciuda naturii șocante a acuzațiilor, Garcia a spus că nu-i este teamă, dar speră să continue să bătălia pentru libertățile religioase și medicale.

„Aceasta este o invazie a vieții private”, a spus Garcia. „Trebuie să-i oprim acum și vreau doar să spun că nu ne este frică. Și simt că asta încearcă ei să facă. Să ne fie frică de ei”.

Michael Kane, care conduce Teachers for Choice, este unul dintre profesorii care dă în judecată statul New Yok pentru mandatul de vaccinare și a cerut acțiuni din partea orașului în legătură cu acuzațiile.

— Avem nevoie de o anchetă, spuse Kane. „Vorbesc chiar acum cu membrii Common Sense Caucus din primărie. Sunt revoltați de acest lucru și îl vom chema pe primarul Eric Adams din New York City să investigheze acest lucru în detaliu”. „Am părerile mele despre ceea ce s-a întâmplat, dar nu știm până nu vom face o anchetă amănunțită”, a continuat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră