Ambasadorul Rusiei a ignorat convocarea din partea autorităților poloneze

25 Mar 2024
Ambasadorul Rusiei a ignorat convocarea din partea autorităților poloneze

Ambasadorul Rusiei în Polonia a declarat pentru RIA Novosti că a decis să nu viziteze Ministerul polonez de Externe. Potrivit acestuia, Varșovia nu a oferit nicio dovadă a ceea ce spune, scrie Le Monde

„Serghei Andreev nu s-a prezentat astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a explica incidentul cu racheta de croazieră rusă care a încălcat spațiul aerian polonez pe 24 martie ”, a anunțat el presei Pawel Wronski, purtătorul de cuvânt al ministerului. „Ne întrebăm dacă ambasadorul urmează [astfel] instrucțiunile Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova și dacă este capabil să reprezinte corect interesele Federației Ruse la Varșovia ”, a spus domnul Wronski. Și să ne asigurăm că nota diplomatică care cere aceste explicații „va fi transmisă Ministerului de Externe al Rusiei pe altă cale” .

Andreev a declarat agenției de stat ruse RIA Novosti că „nu a primit un răspuns clar” la întrebarea sa dacă Polonia „intenționează să ne furnizeze dovezi ale acestor acuzații” . „Am considerat absurd să discut acest subiect fără a furniza dovezi și am refuzat să merg la Ministerul polonez al Afacerilor Externe ”, a explicat el. Potrivit acestuia, Moscova încă așteaptă dovezi poloneze cu privire la „faptul că o presupusă rachetă de croazieră rusă a intrat în spațiul aerian polonez la 29 decembrie anul trecut ” .

Duminică, Polonia a cerut explicații de la Moscova pentru „o nouă încălcare a spațiului aerian” de către o rachetă rusă. Armata poloneză a declarat duminică dimineață că o rachetă de croazieră rusă lansată împotriva orașelor din vestul Ucrainei a încălcat spațiul aerian polonez timp de aproximativ 40 de secunde. „Obiectul a zburat în spațiul polonez, lângă satul Oserdow și a rămas acolo timp de treizeci și nouă de secunde ”, a spus armata la X, subliniind că racheta a fost observată de radarele militare pe toată durata zborului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră