Ambasadorul britanic în Rusia a părăsit Ministerul fără comentarii după ce fusese convocat pentru atacurile asupra flotei de la Marea Neagră

03 Noi 2022
Ambasadorul britanic în Rusia a părăsit Ministerul fără comentarii după ce fusese convocat pentru atacurile asupra flotei de la Marea Neagră

Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul Regatului Unit la Moscova pentru atacurile de săptămâna trecută asupra flotei sale de la Marea Neagră. Trimisul Marii Britanii a părăsit clădirea ministerului fără a face niciun comentariu, scrie agentia de presa turca Anadolu.

Potrivit rapoartelor presei, Deborah Bronnert, trimisul Marii Britanii, a părăsit clădirea ministerului fără a face niciun comentariu.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zakharova, a declarat că armata ucraineană a efectuat atacuri în portul Sevastopol la Marea Neagră asupra armatei ruse, sub îndrumarea specialiștilor militari britanici.

Ea a spus că ambasadorul va fi citat pentru a i se prezenta dovezile pe care le are Rusia cu privire la presupusa implicare a Marii Britanii în atacuri.

Într-o declarație separată în aceeași zi, Ministerul rus al Apărării a declarat că Moscova reia implementarea acordului de cereale suspendat sâmbătă, după ce a primit garanții de la Ucraina cu privire la neutilizarea coridorului umanitar pentru atacuri.

O mână de protestatari s-au adunat în fața ministerului, scandând sloganuri anti-Marea Britanie și ținând pancarte pe care scria: „Marea Britanie este un stat terorist” , scrie Daily Mail

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră