S-a ajuns departe! Un minor și-a dat în judecată mama dintr-un motiv uimitor

21 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
S-a ajuns departe! Un minor și-a dat în judecată mama dintr-un motiv uimitor

În weekend, copilul era la tatăl său unde avea voie să mănânce tot ce dorea. El adora să mănânce la tatăl său și l-a rugat să o convingă pe fosta sa soție să îi dea de mâncare și carne. Cum aceasta a refuzat cu fermitate, bărbatul a dat-o în judecată pe fosta sa soție, în numele copilului lor.

Tribunalul din Bergamo s-a rezumat să discute o speță conexă, și anume dacă alimentația exclusiv vegetariană este sănătoasă pentru copii. “Alimentația vegeriană nu este indicată pentru sănătatea și dezvoltarea fizică a copilului meu”, a declarat bărbatul, în fața instanței.

Pe baza raportului întocmit de expertul nutriționist mandatat de instanță, judecătorul Ezio Siniscalchi a decis în favoarea tatălui.

“Expertul a ajuns la concluzia că, din cauza absenței anumitor vitamine și nutrienți, alimentația exclusiv vegetariană nu este indicată pentru dezvoltarea unui copil la această vârstă. Din acest motiv, părinții sunt obligați să îi ofere copilului minimum trei mese săptămânale cu carne, maximum două din partea tatălui, cel puțin una din partea mamei”, a anunțat judecătorul.

“Este absurd ca statul să îmi spună cum trebuie să îmi hrănesc copilul. Instanța trebuia să ia în considerare dacă este normal ca tatăl să îi dea doar carne de mâncare, putea să îl oblige să îi dea din când în când și pește”, a declarat ea, pentru Echo di Bergamo.

Alte stiri din Externe

Ultima oră