Alexei Navalnîi dă închisoarea în judecată pentru că nu i se dau cizme de iarnă

21 Noi 2022
Alexei Navalnîi dă închisoarea în judecată pentru că nu i se dau cizme de iarnă

Opozantul rus Alexei Navalnîi, care de câteva săptămâni a denunțat condițiile mai dure din închisoare, a declarat luni că își dă închisoarea în judecată pentru că a fost lipsit de cizme de iarnă, pe măsură ce a sosit zăpada și frigul, scrie Le Figaro. 

Depun o plângere împotriva penitenciarului, cerând să-mi pună la dispoziție cizme de iarnă”, a scris el într-un mesaj trimis avocaților săi și postat pe rețelele sale de socializare. Potrivit lui Alexei Navalnîi, închis la 200 km de Moscova, această lipsa „este un exemplu excelent de înșelăciune și sofisticare a sistemului de presiune” din închisorile rusești.

Dacă nu îți dau cizme de iarnă, înseamnă că nu ieși la plimbare (și suferi de asta) sau ieși la plimbare și te îmbolnăvești (ceea ce mi s-a întâmplat deja)”, explică opozantul lui Putin. 

Și, spune el, a te îmbolnăvi în închisoarea lui este „absolut nerecomandat”: apă caldă acolo este limitată la trei căni pe zi și asta ar însemna să ceri administrației penitenciarului medicamente și servicii. 

Când simt că au o pârghie suplimentară, administrația începe să-ți răsucească brațul și să-ți ceară să faci concesii”, spune Alexei Navalny. 

Cizmele stupide de iarnă mă fac vulnerabil.

De asemenea, a trimis o ironie și unora dintre susținătorii săi care îi scriu și vorbesc în scrisorile lor despre „depresie și întuneric .

Alte stiri din Externe

Ultima oră