Alerta cu bombă la Casa Albă

10 Iun 2015
Alerta cu bombă la Casa Albă
Nu e bine sa lasati telefonul la indemana celor mici. Ieri, in Statele Unite au fost doua alarme false cu bomba. Prima a fost la cladirea Senatului, iar cea de-a doua la Casa Alba. Locul in care Barack Obama isi desfasoara activitatea a fost imediat verificat de agenti ai serviciilor secrete, chiar daca alarma cu bomba fusese anuntata pentru sala de presa de la Casa Alba.

Transmisia televizată nu a fost oprită imediat, astfel încât telespectatorii au putut vedea un câine pregătit pentru detectarea bombelor cercetând în amănunt camera împreună cu stăpânul său. Apoi obiectivele camerelor de luat vederi au fost acoperite. O parte a personalului și jurnaliștii, printre care unul din corespondenții AFP la Casa Albă, au fost mutați într-o clădire din apropiere. După câteva minute, ei au putut reveni în sala presei unde briefingul și-a reluat cursul normal.

Barack Obama se afla la resedinta executiva in tot acest timp, dar cei responsabil de securitatea sa afirma ca acesta nu s-a aflat nici un moment in pericol. În urma căutărilor, nu a fost găsit nimic suspect, astfel încât jurnaliștii au putut reveni la locurile lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră