Alegeri în SUA: Minnesota alege primul parlamentar transgender din acest stat

10 Noi 2022
Alegeri în SUA: Minnesota alege primul parlamentar transgender din acest stat

Leigh Finke este primul deputat transsexual ales în Minnesota, scrie FoxNews.

Alegătorii din Minnesota l-au ales pe primul parlamentar transsexual al statului în funcție. Candidatul democrat Leigh Finke a adunat 15.635 de voturi, sau 81%, în Districtul 66A din Camera Reprezentanților din Minnesota .

Miercuri dimineață, Finke si-a proclamat victoria pe Twitter:.

„Vor fi scrise multe povești despre alegerile din Minnesota”, a spus ea într-un tweet care citează Victory Fund. „O poveste de netăgăduit este ascensiunea Puterii Politice Queer”.

Victory Fund este o organizație care lucrează pentru a crește numărul de oficiali care sunt în mod deschis LGBTQ aleși la toate nivelurile de guvernare. 

Potrivit site-ului său web, Victory Fund a ajutat la alegerea a mii de candidați LGBTQ în funcție din 1991.

„Leigh a făcut istorie în această seară pentru că este pregătită să perturbe status quo-ul și să lupte pentru o schimbare reală în numele comunității sale”, a declarat primarul Annise Parker, președintele și CEO al Victory Fund. „De la protejarea drepturilor la avort până la abordarea inechităților societale, ea are o viziune pentru viitor de care alegătorii sunt în mod clar entuziasmați. Victoria ei este o mustrare clară și asurzitoare la adresa transfobiei care mătură în prezent comunitățile noastre, iar succesul ei va inspira alte persoane trans să se identifice"

Alte stiri din Externe

Ultima oră