Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere din culpă în timpul filmările la „Rust”. Directoarea de imagine, Halyna Hutchins, a fost ucisă

19 Ian 2023
Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere din culpă în timpul filmările la „Rust”. Directoarea de imagine, Halyna Hutchins, a fost ucisă

Alec Baldwin și armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzați fiecare de două acuzații de omor din culpă pentru împușcătura mortală din 2021 pe platoul din New Mexico al filmului „Rust”, au declarat oficialii joi. Primul procuror al districtului judiciar din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, și procurorul special Andrea Reeb, și-au anunțat decizia joi dimineață într-o declarație scrisă transmisă presei. Primul asistent de regizor David Halls a acceptat deja să pledeze vinovat pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme mortale, anunță ABC News.

„După o analiză amănunțită a dovezilor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare „Rugina””, a spus Carmack-Altwies în o declarație. „Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”. Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, lucra ca regizor de film la Western când a fost împușcată și ucisă de starul filmului, Baldwin, în timpul unui accident în timp ce acesta se exersa cu un revolver Colt  45 pe platoul de filmare. Regizorul Joel Souza a fost și el rănit în timpul împușcăturii.

Souza le-a spus anchetatorilor că Baldwin stătea într-o strană din biserica din zonă și își exersa tragerea în cruce, cu fața către camera. îndreptând revolverul spre obiectivul camerei, când a avut loc împușcătura, potrivit unei declarații pe propria răspundere cu mandat de percheziție. Halls i-a înmânat arma lui Baldwin în timp ce anunță „pistol este  sigur”, pentru a-i anunța echipajului că era folosită o armă fără cartușe reale, potrivit unei declarații pe propria răspundere cu mandat de percheziție.

Hutchins a fost ucisă de un cartuș adevărat în interiorul pistolului, au spus autoritățile. Avocatul Jason Bowles a susținut că Gutierrez-Reed nu a fost chemat în biserică pentru a inspecta armele înainte de a fi scoase și că Baldwin nu a acceptat oferta ei de a-l antrena la tragere, o metodă „periculoasă” de a purta un pistol care a început în Vechiul Vest.

Kenney a negat că a furnizat muniție reală pe platou. „Nu este posibil ca această muniție să vină de la mine personal”, a declarat Kenney pentru ABC News la câteva zile după împușcătură. „Când înmânăm armele și gloanțele false, acestea sunt testate individual înainte de a fi folosite.”

Baldwin a spus anterior că nu crede că se va confrunta cu acuzații penale în accident.

„Mi-au spus oameni care cunosc, chiar și în interiorul statului, că este foarte puțin probabil să fiu acuzat de ceva penal”, a declarat el pentru George Stephanopoulos de la ABC News într-un interviu la câteva săptămâni după teribilul accident.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră