„Al treilea război mondial a început deja”: amenințări și propagandă la televiziunea rusă

03 Iun 2022
„Al treilea război mondial a început deja”: amenințări și propagandă la televiziunea rusă

Olga Skabeyeva, gazda programului „60 de minute” de pe postul public de televiziune Rusia-1, a declarat săptămâna aceasta că „operațiunea militară specială” din Ucraina s-a încheiat, scrie L'Independent.

„Un război adevărat a început deja, al treilea război mondial. Suntem nevoiți să realizăm o demilitarizare nu numai a Ucrainei, ci și a întregii alianțe NATO”, a adăugat ea

În timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a arătat recent cu degetul către Marea Britanie și Statele Unite pentru că au furnizat Ucrainei cantități uriașe de arme care sunt acum folosite pe câmpul de luptă împotriva Rusiei, Olga Skabeyev, cunoscută pentru retorica belicoasa din talk-show-ul ei, la rândul ei a ridicat spectrul celui de-al treilea război mondial.

„Operațiunea specială rusă din Ucraina s-a transformat în ceea ce se poate numi cu ușurință al treilea război mondial, asta este destul de clar”.

Prezentatoarea și experții pe care îi invită în emisiunea sa răspândesc propagandă pro-Kremlin încă de la începutul războiului și sunt obișnuiți cu declarații de amenințare împotriva Statelor Unite și a țărilor NATO.

„Nu am înțeles încă cum să acționăm fără o lovitură nucleară”
„În acest moment luptăm, și dacă nu chiar împotriva NATO, cel puțin împotriva infrastructurii NATO, și prin extensie luptăm împotriva Statelor Unite”, mai putem auzi de la această prezentatoare apropiată lui Putin care își încheie remarcile cu o propoziție fără echivoc: „Trebuie să acționăm, dar nu am înțeles încă cum să o facem fără o lovitură nucleară”.

În timpul unei secvențe care poate fi găsită integral pe Twitter, îl auzim și pe Vladimir Avatkov vizând în special Statele Unite.

„Trebuie să ne amintim cuvintele lui Putin, care a spus că oricine încearcă să se amestece în operațiunea militară specială va plăti prețul”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră