Actorii din Romeo și Julieta cer daune morale de 500 milioane de dolari de la casa de producție

04 Ian 2023
Actorii din Romeo și Julieta cer daune morale de 500 milioane de dolari de la casa de producție

Cei doi actori din adaptarea din 1968 a binecunoscutei piese a lui Shakespeare, Romeo și Julieta, dau în judecată Paramount pentru abuz asupra adolescenților din cauza unei scene nud din film.

Potrivit Variety, Olivia Hussey și Leonard Whiting, care erau adolescenți când au realizat filmul câștigător al Oscarului, au intentat un proces pe 30 decembrie, acuzând studioul de exploatare sexuală.

În dosarul depus, perechea susține că regizorul, Franco Zeffirelli, le-a spus că nu va exista nuditate și că în scena dormitorului vor fi purtate articole de vestimentație de culoarea pielii, dar ulterior acesta a insistat să interpreteze scenele nud „sau filmarea va eșua”. Celebrul regizor Zeffirelli a murit în 2019.

„Ceea ce li s-a spus și ceea ce s-a întâmplat au fost două lucruri diferite”, a spus Tony Marinozzi, managerul celor doi actori. „Au avut încredere în Franco. La 16 ani, în calitate de actori, au avut încredere că nu va încălca acea încredere pe care o aveau. Franco era prietenul lor și, sincer, la 16 ani, ce să fac ei? Nu există opțiuni. Nu a existat mișcarea #MeToo.”

Hussey avea 15 ani și Whiting 16 în momentul producției. Plângerea susține că perechea a suferit „frunstrare mentală și suferință emoțională” în anii de după și au pierdut oportunitățile de angajare. Se solicită despăgubiri „ce depășesc 500 de milioane de dolari”.

„Aceștia erau copii naivi foarte mici în anii ’60, care nu înțelegeau ce era pe cale să li se întâmple, a spus Solomon Gresen, avocatul celor doi. „Deodată au devenit faimoși la un nivel la care nu s-au așteptat niciodată și, în plus, au fost puși într-o situație în care nu știau cum să se descurce.”

Într-un interviu din 2018 pentru The Guardian, Hussey a spus: „Mi-a plăcut să o interpretez pe Julieta. Singura parte care nu mi-a plăcut a fost toată partea de promovare excesivă. A fost epuizant.” Ea a susținut, de asemenea, că Zeffirelli a numit-o pe platoul de filmare într-un mod măgulitor, înainte ca mai târziu să mărturisească că ea este iubirea neîmpărtășită a vieții lui.

Romeo și Julieta a fost un succes de box office la acea vreme și a primit patru nominalizări la Oscar, câștigând două pentru cea mai bună fotografie și cel mai bun design de costume.

Procesul a ajuns la sfârșitul unei suspendări temporare a prescripțiilor din California pentru cazurile de abuz sexual în copilărie. În ultima săptămână a fost un val de alte procese intentate înainte de termenul limită de 31 decembrie.

Paramount încă nu a oferit un punct de vedere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră