Activist woke schimbă denumirea Universității. Descendentul fondatorului cere despăgubiri de 3,6 miliarde de dolari pentru afrontul adus

16 Feb 2023
Activist woke schimbă denumirea Universității. Descendentul fondatorului cere despăgubiri de 3,6 miliarde de dolari pentru afrontul adus

Un descendent al donatorului principal al unei facultăți de drept a cerut instituției să ramburseze 3,6 miliarde de dolari după ce a fost luată decizia de a schimba numele școlii. Avocatul din Virginia Robert C. Smith este stră-strănepotul lui T.C. Williams, numele din spatele Universității din Richmond T.C. Facultatea de Drept Williams, anunță Fox News.

Williams a fost un om de afaceri bogat din secolul al XIX-lea, care deținea companii de tutun, un absolvent și administrator al Universității din Richmond. Familia lui William a donat 25.000 de dolari pentru a finanța facultatea de drept după moartea lui. Cu toate acestea, în ciuda faptului că moșia lui Williams donează în mod regulat universității, T.C. Williams School of Law a eliminat numele său.

Facultatea de Drept de la Universitatea din Richmond a votat pentru adoptarea unei politici care interzice universității să numească orice clădire, program, profesor sau entitate „pentru o persoană care s-a implicat direct în traficul și/sau înrobirea altora sau a pledat în mod deschis pentru înrobirea oamenilor. ." Universitatea descoperise că Williams era proprietar de sclavi.

Înregistrările arată că afacerile lui William au fost impozitate pentru deținerea a 25 până la 40 de oameni sclavi. Universitatea a spus că evidențele fiscale personale pentru Williams arată că acesta a fost impozitat pentru că deține trei oameni sclavi.

Smith respinge mișcarea de a denumi facultatea de drept, susținând că universitatea cedează în fața „activiștilor woke” și nu ar exista fără contribuția financiară de 3,6 miliarde de dolari din partea generațiilor de membri ai familiei lui Williams. Într-o scrisoare de cinci pagini trimisă pe 30 ianuarie președintelui Universității din Richmond, Kevin Hallock, Smith l-a provocat pe președinte să „demonstreze” virtutea lor dând toți banii înapoi.

Smith a spus că universitatea ar putea scrie o notă de plată pentru restul de 300 de milioane de dolari „cu condiția ca aceasta să fie securizată de toate clădirile campusului și toți profesorii voștri woke să-și gajeze bunurile personale și să garanteze nota de plată”.

„Știm că în 1888, el a dat 10.000 de dolari pentru a reînființa Facultatea de Drept și la moartea sa în 1889, averea sa a contribuit cu 25.000 de dolari la Facultatea de Drept”, a scris Smith. „O estimare conservatoare a acestor cadouri, chiar de la sfârșitul războiului și până la moartea sa, depășește 65.000 de dolari”.

Smith a continuat: „Suma donată universității este de 3,3 miliarde de dolari. Din moment ce tu și activiștii tăi ați făcut tot posibilul să discreditezi numele Williams și, din moment ce se presupune că banii familiei Williams sunt viciați, demonstrează-ți „virtutea” și dă-i totul înapoi”.

„Vă sugerez să predați imediat întreaga donare de 3,3 miliarde de dolari actualilor descendenți ai lui TC Williams, Sr. Vom folosi toate sumele pentru a îndeplini scopurile caritabile cărora le-a fost destinată. Vom lua o notă de plată înapoi pentru restul de 300 de milioane de dolari, cu condiția ca acesta să fie securizat de toate clădirile campusului și toată facultatea voastră woke va garanta cu bunurile personale”, a adăugat el.

Smith a mai spus că universitatea și-ar fi putut păstra numele dacă ar atribui facultatea de drept fiului lui Williams, T.C. Williams Jr în schimb.

Alte stiri din Externe

Ultima oră