Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, ucis în timpul unui raid aerian efectuat de avioane rusești

16 Iun 2017
Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, ucis în timpul unui raid aerian efectuat de avioane rusești

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid al aviaţiei ruse, informează agenția TASS. 

Raidul aerian, purtat în 28 mai 2017,  de avioane Su-34 și SU-35, a vizat o întâlnire la vârf a liderilor Statului Islamic, ținută la Raqqa, în nordul Siriei.

Întrunirea liderilor grupării teroriste urma să pună la punct un plan strategic de evacuare a luptătorilor Statului Islamic din Raqqa prin așa-numitul "coridor de sud".

Potrivit RIA, ministerul rus a informat că încearcă să confirme faptul că al-Bagdhadi a fost într-adevăr ucis în respectivul raid.  

"Conform informațiilor primite pe mai multe canale, dar încă în curs de verificare, liderul Statului Islamic, Abu-Bakr al-Baghdadi" a fost prezent la reuniune și a fost ucis în cadrul atacului aerian", a declarat ministrul rus al Apărării.

Printre victimele atacului aerian rus se regăsesc și alți lideri ai Statului Islamic - Abu al-Haji - emirul din Raqqa, emirul Ibrahim al-Naef al Hajj - conducătorul unui district alăturat orașului sirian și Suleiman al-Sawah - șeful securității ISIS.

Ministrul rus a mai menționat că a informat partenerii americani despre momentul și ținta atacului aerian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră