A fost găsită cocaină la Casa Albă în zona în care se află biroul lui Joe Biden

05 Iul 2023
A fost găsită cocaină la Casa Albă în zona în care se află biroul lui Joe Biden

O cantitate mică de pudră albă a fost găsită la Casa Albă duminică seara, potrivit unei persoane familiarizate cu episodul, iar un test inițial efectuat de lucrătorii de intervenție de urgență a stabilit că este vorba de cocaină.

Președintele Biden și familia sa erau plecați la Camp David când un agent al Serviciului Secret în uniformă a găsit substanța în timpul unei patrule în aripa de vest, în jurul orei 18, duminică, a spus persoana, ceea ce a determinat o scurtă închidere a unora dintre campusul Casei Albe ca lucrători de răspuns. a evaluat dacă substanța era periculoasă.

Mai târziu, în acea seară, un test al substanței de către oficialii echipajului de materii nocive a returnat un rezultat: „Avem o bară galbenă care spune clorhidrat de cocaină”, a spus un oficial într-un mesaj trimis la 20:49 și înregistrat de un site web care adună comunicațiile radio ale agenției.

O persoană familiarizată cu ancheta, care a vorbit sub condiția anonimatului pentru a discuta despre o anchetă deschisă, a spus că dispecera radio care discuta despre testarea substanței a fost plasată între echipa de substanțe periculoase a Departamentului de Pompieri din Districtul Columbia și alți oficiali din cadrul departamentului.

Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al Serviciului Secret, a spus că substanța a fost găsită într-o „zonă de lucru a aripii de vest” și că un alt mesaj care spunea că substanța a fost găsită într-o bibliotecă a Casei Albe este incorect.

Într-o declarație, Guglielmi a spus că „articolul a fost trimis pentru evaluare ulterioară, iar o investigație asupra cauzei și modului în care a intrat la Casa Albă este în așteptare”.

El nu a confirmat și nici nu a contestat constatarea inițială conform căreia pulberea ar fi fost cocaină.

Vito Maggiolo, un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Districtul Columbia, a refuzat să confirme conținutul oricăreia dintre depeșe, dar a spus că oficialii departamentului „au fost solicitați să asiste Serviciul Secret în timp ce efectuau o investigație”.

Marți dimineață, Biden s-a întors la Casa Albă împreuna cu câțiva dintre membrii familiei sale.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră