E foarte bine să naşti sîmbăta. De altfel, e cel mai bine să naşti sîmbăta. Sîmbăta e o zi excelentă pentru născut. Nu e bine să naşti lunea, că vine obstetricianul obosit la job şi e şi vorba aia, cu lunea şi cu iarba care nu creşte; de ce s-ar deplasa copiii? Marţea iar nu e bine să naşti. Marţea e marţi, e a doua zi după prima zi lucrătoare, marţea e o zi iritantă în sine, eu personal nu suport marţea, nu, deci marţea nu e bine să naşti, e clar. Miercurea. Miercurea. Hm. Păi miercurea... de ce să naşti miercuri? Aşa, că n-ai altceva mai bun de făcut? Miercurea nu e bine să naşti.
Ca ce chestie să naşti miercurea? Miercurea e a treia zi după prima zi lucrătoare, miercurea nici iarba nu creşte, că vine după luni şi e tot naşpa, miercurea e la mijlocul săptămînii, se duce lumea la job, nu poate să vină la tine la spital, ar însemna să se învoiască de la job, imaginează-ţi cum ar fi dacă toată lumea ar naşte mioercurea şi restul celălaltl de lume s-ar învoi de la job ca să-ţi aducă ţie flori şi bomboane la maternitate. Îţi dai seama că n-ar mai merge economia, ar lua-o razna, nimănui nu i-ar mai arde nici de importuri, nici de exporturi, nici de agricultură, s-ar duce toţi la maternitate ca să aducă ursuleţi de pluş şi căciuliţe şi... nu, nu, nu... deci nu miercurea. Pentru bunul mers al economiei, nu e bine să naşti miercurea. De altfel, miercurea e cel mai jos randament fizic şi intelectual, chiar mai jos decît ăla de luni. Nu. Miercurea nici nu se pune problema.
Joi. Joia s-ar putea să se dea dezlegare la născut. Joia e mai bine. Joia e înainte de vineri, ultima zi lucrătoare a săptămînii, joia e mai lăbărţată, e mai în blugi, nu aşa, la costum şi cravată. Da. Joia e posibil să naşti, deşi poate ar fi mai bine să mai amîni puţin. Fă-ţi testele alea de ţi le fac ei, da nu te aştepta chiar să naşti. Măsoară-ţi burtoiul, ia pulsul copilului, vorbeşte cu el, ţine-i de urît, spune-i un banc, gîdilă-l la talpă şi roagă-l să mai aştepte puţin, de dragul mersului normal al economiei.
Nici Andreea Paul nu s-a îndurat să las problemele de la partid ca să se ducă să nască. Nu, totul are un sens, o naştere se face şi ea programat, asumat, nu aşa, hodoronc-tronc, ne-apucăm să naştem, nu! Andreea Paul are foarte mare dreptate să nu nască aşa, aiurea în tramvai. Trebuie să învăţăm de la acest om de carieră, care pe toate şi le propune să le facă după o hartă bine stabilită şi foarte bine că face aşa. Uterul Andreei Paul ştie ceea ce alte utere nici nu îndrăznesc să spere că pot să ştie: uterul Andreei Paul ştie cînd să se contracte şi cînd nu, cînd să stea locului şi cînd să se apuce de muncit. O dilataţie prea mare şi gata, economia României e compromisă de flori şi bomboane şi trandafiri. Nu, deci nu. Sub nici o formă nu. Mai bine nici joia să nu se nască.
Vineri. Vineri se poate să se nască, dar numai după ora 16.00 cel mai devreme. În nici un caz nu e indicat să se nască la prima oră a dimineţii. La prima oră a dimineţii ultimei zile lucrătoare, cînd bunul om al muncii (fie aceasta fizică sau intelectuală sau pentru binele partidului). Nu e bine nici la ora 10. La ora 10.00 un bun om al muncii stă la o pauză de cafea, se relaxeaxă după două ore epuizante de muncă sau pur şi simplu îşi verifică feizbucu să vadă cine e mai fericit pe ziua în curs şi de ce. Pur şi simplu ora 10.00 nu e o oră indicată pentru născut. Începînd cu ora 14.00 se poate începe cu o contracţie şi un set de Lamaze de încălzire. Procesele economice sînt mai lente, deja băncile nu mai fac tranzacţii, doar operatorii telefonici te pot contacta să te ameninţe cu recuperările forţate dacă de vorbă bună nu înţelegi.
Sîmbăta. Ei, sîmbăta, aşa cum spune şi doamna Paul, sîmbăta e o zi excelentă pentru născut. Toată lumea stă liniştită acasă, aşteptînd un telefon de la tine că ai fătat ca să alerge să-ţi ia un buchet de flori şi un set de nou-născut pentru ăla micu. Sîmbăta pe la prînz sau poate puţin înainte. O perioadă excelentă şi pentru contracţii, şi pentru Lamaze, şi pentru cezariene, şi pentru primele chirăieli ale micuţului tău, care, cu ajutorul tău, va fi adus, deja un beneficiu economiei, alegînd să se nască atunci cînd trebuie.