Sunt profund îngrijorat....

11 Mar 2016 | scris de Marian Nazat
Sunt profund îngrijorat....

Sunt profund îngrijorat de turnura pe care campania prezidențială din SUA a căpătat-o în acest început de an ! Zău, nu glumesc ! Ce, parcă mister Klemm vorbește în doi peri când se tot îngrijorează de soarta poporului român ? Și aproape că nu e nimic din viețuirea cobailor mioritici care să nu-l pună pe gânduri. Totul îi creează insomnii în contact cu ciudata și îmbârligata realitate dâmbovițeană. Deunăzi, l-am auzit căinind poporul român, căruia, un capitalist veros, i-ar fi șterpelit bunurile. Tâlharul nu era, desigur, american sau neamț, ori britanic... ci valah. Furturile minuțios planificate de firmele străine îl lasă rece pe profundul îngrijorat, trimis la București de Marele Ocupant. În fișa postului său nu este scrisă o astfel de îndatorire. Foarte curând, distinsul ambasador nu va mai avea prilejul să se neliniștească din cauze românești. Chiar așa, fiindcă nimic nu va mai aparține României în cel mai scurt timp. Amărâtul ăsta de capital autohton, de vreo 25 %, care mai circulă între Sighet și Turnu Măgurele, ori între Arad si Constanța, va dispărea. Copiii noștri își vor aminti de el cu nostalgie, literatură de ficțiune.

Așadar, să mă întorc de unde am plecat – sunt profund îngrijorat de ceea ce se petrece cu democrația de dincolo de Ocean. Aflu cu stupoare, pe fiecare zi ce trece, că Donald Trump, acest Jirinovski în blugi și cu trabuc, câștigă stat după stat. Cică tipul e misogin și naționalist, deloc compatibil cu principiile inocente ale politicii americane. Zăbăucul incită la ură, visează să ridice garduri de sârmă ghimpată la granițe și să-i castreze pe imigranți, o pacoste, nu altceva ! Nici măcar Vadim Tudor, în clipele lui de frenetică inspirație, nu l-ar fi întrecut ! Dar yankeii îl votează ca la balamuc și-i țin isonul. Analiștii caută explicații. Norodul Marelui Licurici s-a săturat de minciunile politicienilor !, sunt de părere unii. Să ne întrebe pe noi, micii licurici, îngrețoșați de demagogia adusă de pe Potomac ! Ehe, câte le-am mai povesti capilor de locuitori ai insipidului Obama... Explodează hamburgerul, hot-dog-ul face bum-bum !, se miră ceilalți. Marile imperii mor de indigestie, a murmurat cândva Napoleon. SUA sunt un imperiu uriaș și nociv. „Dacă o bancă este prea mare să falimenteze, atunci este prea mare să existe”, au trăit o cruntă revelație finanțiștii de pe Wall Street. Parafrazându-i, dacă un imperiu este prea mare să falimenteze politic, atunci este prea mare să existe ! Ceea ce se întâmplă în lunile din urmă în complicatul proces electoral seamănă cu începutul indigestiei. Mă tem însă că serviciile secrete, stăpânele absolute ale statului ce propovăduiește ca nimeni altcineva libertatea, vor inteveni la țanc și vor salva încă o dată țara de pericolul... comunist. Căci orice pică pe dos sforarilor Unchiului Sam are sursă pravoslavnică. De aceea mă aștept să citesc în perioada următoare că turbulentul Trump este agentul Moscovei.

Și cum să nu fiu profund îngrijorat când procurorii anticorupție de la Washington nu cercetează sursa contribuțiilor bănești primite de candidați ? Păi, numai în februarie, măscăriciul Donald a primit peste 45 de milioane de dolari, cu 10 mai mult decât missis Clinton ! Care Hillary are și serioase încurcături cu niște e-mailuri dubioase, dar și cu fundația al cărei președinte este. Ați încasat 675.000 de dolari de la Goldmann Sachs ? a luat-o la refec un moderator tv. „Da, dar atunci nu știam că voi candida la președinție”, a răspuns suav soția bravului Bill, cel prins cu sperjurul în rochia Monicăi. În colonia penitenciară de la gurile Dunării, pentru niscaiva pui congelați distribuiți cetățenilor înaintea campaniei electorale, sfârșești la carceră... Mare noroc au donalzii și hillaryțele că s-au născut la poalele Capitoliului... Dacă îi chema Ion și Ioana ajungeau la Jilava, acuzați de fraudă electorală și câte și mai câte fapte penale. Și măcelăriți în prime-time de televiziunile transformate în bâte mediatice, întru glorificarea MCV-ului. A sosit momentul ca România să întoarcă Americii serviciile de îndrumare profesională în domeniul judiciar, prin expedierea grabnică a unui lot de magistrați care să-i învețe pe onorabilii de acolo cum se combate coruptia.

Să nu uit și îngrijorarea profundă, vecină cu sila, provocată mie de de ipocrizia ultimei declarații a guvernatorului real al țării mele. Cea cu îndemnul la toleranță și înțelegere, la primirea cu brațele deschise a dezrădăcinaților arabi sosiți la noi. Cum să nu te apuce dracii, atâta vreme cât americanii ne primesc la ei doar cu viză ? Dar ne cer nouă să fim gazde fără uși și gard...

Iată de ce sunt atât de profund îngrijorat...

P.S. Când scriu, alt dement a intrat într-un campus studențesc american și a golit cartușiera mitralierei. Bilanțul e tragic, dar știrea nu mai emoționează pe nimeni, săptămână de săptămână se întâmplă ca un psihopat să tragă în mulțime. Și cum să nu fiu profund îngrijorat de criminalitatea ce cariază Lumea Nouă și face prozeliți oriunde ?

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră