Noapte bună, România mea!

17 Noi 2015 | scris de Marian Nazat
Noapte  bună, România mea!


Atunci, promenada minerilor prin București l-a alungat pe carismaticul Petre Roman. Acum, răbufnirea dirijată a tinerilor, speriați că le este pusă viața în primejdie în cluburi, l-a convins pe Victor Ponta că fuga nu-i totdeauna rușinoasă. Și dusu-s-a. Președintele străzii, care se veștejise în așteptarea cabinetului său, a prins momentul și, condițiile fiind coapte, l-a momit să-i stea de-a dreapta pe tizul Daciei. Un tip incolor, pe placul vătafilor de afară, cărora ani de-a rândul le-a slujit cu credință.
România intră în faza lichidării, odată cu guvernul impus de străinătate într-o aerogară. Semnele sunt clare – terfelirea bisericii neaoșe, a școlii, a medicinei, adică a principalilor piloni ai naționalismului cât mai e el. Așa înțeleg perfect arestările și condamnările politicienilor băștinași, era nevoie să se arate mulțimii că epoca activiștilor de partid a apus. La pușcărie cu ei, bun venit tehnocraților! Tehnocrații cui? mă întreb însă, scrutând lista posibililor miniștri. Gogorița asta cu indepedenții e bună de adormit copiii, dar, se pare, diversiunea a ținut. Vom avea un guvern cu lifte, dă Doamne să mă înșel!, dar am văzut destule ca să mă mai las prostit.
*
Cum de nu le crapă obrazul ăstora care strigă de zor că poporul a decis în stradă ce dorește? Care popor, cele câteva zeci de mii de ambuscați ieșiți ca să fie cool pe Facebook? Am mai scris, în democrația capitalistă e suficient să aranjezi o zaveră în piață ca să obții o legitimitate politică. Nu contează numărul, ci gălăgia iscată și preluată de diversioniștii mediatici. Așa cad și se înscăunează premierii, prin lovituri de gang. Niscaiva sute de zevzeci hotărăsc pentru milioane de tăcuți, halal democrație !
*
În ritmul acesta, în următorii ani, Transilvania va fi regiune autonomă, iar limba română va avea soarta limbii latine. La o țară moartă, ce altceva decât o limbă moartă?
*
Pesemne că Justiției îi fâlfâie o lampă. Altminteri ce motiv să fi avut desemnatul să propună ca ministru un electronist? Mă simt rușinat de această numire. Mi-aș da foc la diploma de jurist.
*
Culmea patriotismului în România ? Să-ți vinzi țara din interes național. Orice asemănare cu nevolnica realitate este... incorectitudine politică.
*
Un președinte mut și un premier peltic ne vor explica noua cale, una a lucrului bine făcut. Două surde în horă ? Nu-i cam mult? Măcar de nu s-ar petrece lucrurile ca mai mereu în bancurile cu ardeleni, care se prind întotdeauna la spartul târgului.
*
Partidele politice s-au dus de râpă. S-au predat după tocmeli transnaționale, blătuind ordinar parlamentarismul, și i-au acordat puteri absolute președintelui în afara Constituției. Democrația a fost abolită în România, însă lumea nu bagă în seamă derapajul, e ocupată cu telenovelele și cu teroriștii internaționali. Peste capul cobailor ascultători se urzesc planuri și jocuri contra României, țara în curs de dizolvare.
*
Un brăilean zâmbește larg cameramanului și-i mărturisește bucuros: „În curând, japonezii vor veni la noi în oraș, să investească!”
Naivule necunoscut, ăia vin să scoată profituri de pe urma ta, nu să-ți facă viața frumoasă. Forța ta de muncă e un chilipir pentru ei și de aceea își extind afacerile în Valahia, calculul lor economic este infailibil și rece. Lefegii fără pretenții pe la americani, francezi, germani, niponi, chinezi, ruși, arabi, turci și alte seminții, vom sfârși prin a ne pierde românitatea.
Zău, cum să te încânte gândul că sosesc investitorii străini să-ți strice tradițiile și obiceiurile?
*
Guvernul de tehnocrați propus Parlamentului este un experiment. Uniunea Europeană privește deja în viitorul apropiat, atunci când țările vor fi conduse direct de la Bruxelles, printr-un cabinet unic și comun pentru toate țările membre. Au început cu noi, fiindcă aici terenul este cel mai fertil. Iar slugărnicia a atins cotele cele mai abjecte.
*
Oamenii-gri sunt la modă, a lor va fi împărăția pământului de la gurile Dunării. Cozi de topor ale stăpânilor venetici, programați să ne sugă de bogății și de suveranitate.
Noapte bună, România mea!

MARIAN NAZAT

Alte stiri din Editorial

Ultima oră