Să se interzică şi E-urile din alimente, şi agricultura non-organică!

16 Dec 2015 | scris de Luiza Moldovan
Să se interzică şi E-urile din alimente, şi agricultura non-organică!

Am auzit un argument bestial al unui parlamentar pentru legea anti-fumat în spaţii publice: cică e bine şi pentru copii, să nu-i ţinem în fum de ţigară. Pe logica asta, parcă văd cum dau iama copiii în restaurant, pe motiv că e sănătos aerul. Nu mai vor în locuri de joacă. La naiba cu alergatu prin parc! O plimbare la ferma animalelor? Ha! Noi nu vrem să ne jucăm, noi vrem să stăm în restaurante! “Mami, cînd mai mergem la restaurant?” “Eu zic să ieşim afară, să ne jucăm în zăpadă!” “Dar, mami, e frig afară, hai în restauraaaaant!”.

Şi parcă şi văd o discuţie dintre doamnele de la grădi şi copii, lunea dimineaţa: “Şi cum v-aţi petrecut uichendul, copii?”, “Am fost în restaurant”, “Şi eu am fost în restaurant”, “Noi toţi am fost în restaurant”, “Bravo, dragă, sînt mîndră de voi, că nu fumaţi pasiv!”. Simpatic nenea, ce să zic?!

Ȋn ce ne priveşte pe noi, publicul consumist, dacă tot le pasă aşa de mult de sănătatea noastră, aşteptăm votarea în regim de urgenţă a următoarelor legi, la fel de importante pentru sănătatea omului: legea anti-colesterol rău, prin care să se interzică orice fel de grăsimi, cărnuri şi altele aducătoare de colesterol în organismul deja sănătos al omului nefumător în spaţii închise, legea anti-dulciuri rafinate prin care o grămadă de copii (şi adulţi!) să nu-şi mai strice nici măsele şi nici să nu se facă de dimensiunea vacii, legea anti-ciocolată după ora 17.00, legea anti-E-uri în orice produs care se află în magazine, legea bumbacului organic, prin care să se interzică funcţionarea fabricilor care folosesc bumbac non-organic la fabricarea cîrpelor, legea anti-parabeni prin care să fie scoase de pe piaţă toate şampoanele, săpunurile, cremele ce conţin astfel de substanţe vădit cancerigene, legea anti-aluminiu în deodorante, legea conservării vintage (s-o numim aşa) prin care să fie interzise orice substanţe altele decît cele naturale, la conservarea produselor de orice fel, legea dozei de aluminiu, pe motiv că aluminiul se duce în creier şi dă Alzheimer, legea anti-lapte praf, pe motiv că nu e organic, nu e natural, legea anti-pesticidelor, pe motitv că 80 la sută dintre legumele şi fructele consumate zilnic au aşa ceva în ele, legea anti-stropirii viţei-de-vie, legea  anti-plastic pe motiv că se degradează greu şI sufocă planeta, legea care te obligă să-ţi închizi calculatorul cînd ieşi din casă, să nu-l mai laşi să meargă bezmetic, reducînd, astfel, emisiile de carbon în aer, legea anti-urlatului în public al copiilor, pe motiv că stresează cetăţenii, legea medicamentelor care nu fac nimic, doar îţi iau banii, legea care să-i oblige pe producătorii de medicamente anti-cancer să înapoieze cheltuielile familiei celui decedat, în caz că acesta le-a luat dar a murit, legea anti-vitaminelor sintetice pe motiv că e dovedit ştiinţific, nu aduc nici un beneficiu sănătăţii omului, ba dimpotrivă, legea împotriva vopsirii părului, alta decît cea pe cale naturală (să se închidă toţi producătorii de vopsea de păr pentru că-şi agresează chimic clienţii şi mediul înconjurător), legea anti-pampers, pe motiv că şi ăia se degradează greu (şi mai şi put!) şi ne mai gîndim şi la altele.

Pînă una-alta, mă duc pînă la magazinul de jos să-mi iau un pachet de Marlboro cu marijuana.  Am chef de "senzaţii tari, romȃneşti".

Alte stiri din Editorial

Ultima oră