Meserii care riscă să dispară în următorii ani

20 Oct 2015
Meserii care riscă să dispară în următorii ani
Un site american a întocmit un clasament al locurilor de muncă aflate în pericol de dispariţie în Statele Unite. Numai că datele sunt la fel de actuale şi pentru Europa.

Sunt locuri de muncă la care, poate, nici nu v-aţi fi gândit. Sigur, fiecare ţară are specificul său, dar CareerCast.com a realizat un palmares destul de grăitor al tendinţelor de pe piaţa muncii la scară mondială, scrie  lexpress.fr.

CareerCast.com a mai întocmit un clasament foarte comentat al celor mai bune şi celor mai proaste meserii din lume. În fruntea clasamentului prezentat în 2015: factorii poştali.

Potrivit previziunilor Bureau of Labor, institut de statistică de pe lângă Departamentul Muncii din SUA, numărul lor ar urma să se diminueze cu 28% între 2012 şi 2022. A doua meserie cel mai ameninţată din SUA este cea a cititorilor de contoare, care ar urma să scadă cu 19%, apoi cea de agricultor, tot cu 19% în scădere.

Urmează apoi, din păcate, jurnaliştii de presă scrisă (-13%), bijutierii (-10%), ţapinarii (-9%),  forjorii (-9%), stewarzii şi stewardesele (-7%), brokerii de asigurări (-6%) şi croitorii (-4%).

Potrivit site-ului american, cauzele sunt ori evoluţiile tehnologiei, ori delocalizările, iar consecinţele sunt clare, numărul acestor profesii este în diminuare evidentă în următorii ani.

 

Alte stiri din Cariere

Ultima oră