A trecut pe la trupe precum Progresiv TM, Compact, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, Blue Workers, Pasărea Rock și-a colaborat cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Teo Boar, etc aducând de fiecare dată un plus oricărui material sonor, marcându-și prezența cu sunetul special al clapelor sale, cu recunoscuta sa tehnică și talentul incontestabil.
Este unul dintre cei mai apreciați muzicieni de la noi, poate cel mai bun „clăpar” din zona folk-rockului autohton, dorit ca și colaborator de cei mai mari cantautori de folk și ca membru al celor mai bune trupe rock ce au evoluat vreodată la noi.
Având de multă vreme toate aceste atribute, Vlady Cnejevici face deja parte din istoria muzicii rock românești, istorie ce începea să se profileze la numai câțiva ani după nașterea sa.
S-a născut la 13 decembrie 1962, în Timișoara, ca fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici. Cum tatăl său cânta și la acordeon, nu i-a fost greu să se deprindă de mic cu „baletul” degetelor pe clape și să-și pună în valoare „urechea muzicală” și pasiunea pentru muzică moștenite de la părintele său.
Debutul său pe scenă s-a întâmplat în clasa I-a. Avea 7 ani și dirija corul Școlii „Lenan” din Timișoara. Au urmat apoi audiții la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, însă debutul său adevărat a fost cu Dixie-Grup din Timișoara, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, în 1978.
Dedicându-se studiului claviaturilor, pe la 20 și ceva de ani îl găsim în componența trupei Progresiv TM. Cu respectiva trupă ajunge, prin anul 1985, pentru prima oară în București, pentru niște cântări în Club A (acolo îl cunoaște „în premieră” pe Mircea Vintilă, de exemplu!). Mai apoi, drumul său muzical se leagă de trupa Compact.
În august 1987 cânta în stațiunea Olimp cu Grupul Progresiv TM. Se știa cu „compacții” din 1985, când îl văzuseră la festivalul rock de la Costinești.
Într-o dimineață, Teo Peter și Leluț Vasilescu au intrat în camera lui de hotel, l-au trezit din somn și l-au întrebat: „Vii să cânți cu noi?”. Fără să stea prea mult pe gânduri a spus „da” cu toată convingerea.
„Ne-am revăzut în octombrie 1987, la București, la Clubul Universitas, și am plecat cu ei în turneu, fără nici o zi de repetiție. Formula era atunci Paul Ciuci – voce, chitară, Costi Cămărășan – chitară, Vlady Cnejevici – claviaturi, Teo Peter – bass, Aurel Vasilescu – baterie. În deschiderea concertului nostru cânta Mircea Baniciu”, își aduce aminte Vlady.
Din 1993, timp de 10 ani, Cnejevici este membru de bază al trupei Pasărea Colibri, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Florian Pittiș (cel cu care împărțea camera de hotel în lungile turnee efectuate).
De atunci a avut numeroase colaborări, albumele pe care a cântat, pe care le-a orchestrat sau/și produs depășind de mult 100 de titluri editate pe CD, vinil, DVD sau casete. Mai nou, de câţiva ani încoace, are o nouă pasiune: muzica de film.
Mâine, cunoscutul muzician împlinește 62 de ani. Să-i urăm numai de bine, multă sănătate, bucurii nenumărate lângă cei dragi, ani frumoși și de acum încolo și să-și bucure fanii pe mai departe cu încântătoarele sale apariții în concerte. La mulți ani, Vlady Cnejevici!