De ani buni încoace, este cea mai valoroasă jucătoare de tenis de la noi, este jucătoarea care a ajuns să ocupe, în două rânduri, între 2017 şi 2019, prima poziţie a clasamentului mondial WTA şi să câştige un Grand Slam, cea care ne-a purtat de atâtea ori la porţile extazului, dar şi pe culmile disperării, este “copilul teribil” al tenisului românesc şi cea care a făcut să tremure de multe ori fustiţele marilor tenismene ale lumii ori să li se pleoştească şepcuţele pe cap.
În tandem cu uluitoarele performanțe sportive, mereu zâmbitoare, cu ochi de veveriță, cu un fermecător aer juvenil, Simona este cunoscută pe întreg globul pămntesc, punând, cum se spune, România pe harta lumii, cum nici un ambasador n-a făcut-o cu atâta eficiență. Din păcate, așa cum știm cu toții, Simona este suspendată pentru un presupus dopaj. Însă, propun să uităm o clipă de aceste probleme și să ne concendrtăm pe acest eveniment, mai ales că, așa cum o cunoaștem, este o luptătoare care nu se va lăsa până când adevărul nu va triumfa.
S-a născut la 27 septembrie 1991, în Constanța, într-o familie de aromâni, și-a început să joace tenis încă de la vârsta de 4 ani. La 6 ani avea deja antrenamente zilnice, iar la 16 ani se muta în București cu gândul de a face carieră în tenis.
Ceea ce se și întâmplă curând. Ca junioare, își începe anul 2008 jucând finala la Notting Hill, câștigă două turnee de junioare (ITF de la București și Trofeo Bonfiglio) și turneul junioarelor de la Roland Garros, într-o finală 100% românească în fața Elenei Bogdan. Cariera Simonei începea să se contureze!
Astfel, în 2010, joacă prima finală a carierei într-un turneu WTA, în Maroc, fiind învinsă de cehoaica Iveta Benesova. Anii 2011-2012 marchează situarea Simonei între primele 50 de jucătoare ale lumii, urmând ca anul 2013 să îi aducă primele 6 titluri WTA și faptul de a fi desemnată „WTA’s Most Improved Player” (21 noiembrie 2013), devenind astfel prima jucătoare română de la Virginia Ruzici în 1978 care a primit această distincție.
În anul 2014, Simona ocupă o vreme locul 2 mondial și joacă prima finală de Grand Slam din carieră la Roland Gaross, unde este învinsă de Maria Șarapova, după un meci care a durat mai bine de trei ore. Anul 2015 este un an extrem de solicitant, cu multe meciuri jucate, însă pe tot parcursul său românca reușește să se mențină în Top 3.
Anul 2016 îi aduce câteva performanțe importante, printre care sferturi de finală la Indian Wells și Miami (pierdute la Serena Williams și respectiv Timea Bacsinsky), câștigătoare la Madrid Open în mai, apoi câștigătoare la Bucharest Open în iulie și câștigătoare Rogers Cup la Montreal, în Canada, pe 31 iulie 2016.
Anul 2017 îi aduce al treilea titlu Premier Mandatory, a doua finală de Mare Şlem – Roland Gaross şi realizarea punctajului pentru locul 1 WTA. Situată pe locul 1 mondial, în 2018, câştigă şi primul titlu de Grand Slam. Momentan, cum spuneam, Simona este suspendată, dar nu se va lăsa până când adevarul nu va învinge.
Astăzi, Simona noastră împlineşte 32 de ani. Să-i urăm tot binele din lume, casă de piatră, bucurii nenumărate, multă sănătate, zile frumoase alături de cei dragi și să-i mulțumim pentru toate emoțiile provocate și toate clipele fericite pe care ni le-a dăruit până acum. La mulți ani, Simona Halep!