Astăzi este ziua ta - Simona Halep

27 Sep 2018 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Simona Halep

Cea mai bună jucătoare română de tenis de la Virginia Ruzici încoace, răsfățată de americani, adulată de francezi și iubită necondiționat de români, Simona Halep este cea care a ajuns, în 2014, să ocupe locul doi mondial, în față stându-i numai puternica Serena Williams, să ocupe în momentul de faţă locul 1 mondial şi să câştige un Grand Slam.

În tandem cu uluitoarele performanțe sportive, mereu zâmbitoare, cu ochi de veveriță, cu un fermecător aer juvenil, Simona este cunoscută pe întreg globul pămntesc, îndrăgită și asaltată de toți jurnaliștii sportivi ai marilor cotidiene, punând, cum se spune, România pe harta lumii, cum nici un ambasador n-a făcut-o cu atâta eficiență.

S-a născut la 27 septembrie 1991, în Constanța, într-o familie de aromâni, și-a început să joace tenis încă de la vârsta de 4 ani. La 6 ani avea deja antrenamente zilnice, iar la 16 ani se muta în București cu gândul de a face carieră în tenis. Ceea ce se și întâmplă curând. Ca junioare, își începe anul 2008 jucând finala la Notting Hill, câștigă două turnee de junioare (ITF de la București și Trofeo Bonfiglio) și turneul junioarelor de la Roland Garros, într-o finală 100% românească în fața Elenei Bogdan. Cariera Simonei începea să se contureze!

Astfel, în 2010, joacă prima finală a carierei într-un turneu WTA, în Maroc, fiind învinsă de cehoaica Iveta Benesova. Anii 2011-2012 marchează situarea Simonei între primele 50 de jucătoare ale lumii, urmând ca anul 2013 să îi aducă primele 6 titluri WTA și faptul de a fi desemnată „WTA’s Most Improved Player” (21 noiembrie 2013), devenind astfel prima jucătoare română de la Virginia Ruzici în 1978 care a primit această distincție.

În anul 2014, Simona ocupă o vreme locul 2 mondial și joacă prima finală de Grand Slam din carieră la Roland Gaross, unde este învinsă de Maria Șarapova, după un meci care a durat mai bine de trei ore. Anul 2015 este un an extrem de solicitant, cu multe meciuri jucate, însă pe tot parcursul său românca reușește să se mențină în Top 3.

Anul 2016 îi aduce câteva performanțe importante, printre care sferturi de finală la Indian Wells și Miami (pierdute la Serena Williams și respectiv Timea Bacsinsky), câștigătoare la Madrid Open în mai, apoi câștigătoare la Bucharest Open în iulie și câștigătoare Rogers Cup la Montreal, în Canada, pe 31 iulie 2016.

Anul 2017 îi aduce al treilea titlu Premier Mandatory, a doua finală de Mare Şlem – Roland Gaross şi realizarea punctajului pentru locul 1 WTA. Situată pe locul 1 mondial, în 2018, câştigă şi primul titlu de Grand Slam. Asăzi, Simona noastră împlineşte 27 de ani.

Să-i urăm tot binele din lume, bucurii nenumărate, multă sănătate, zile frumoase alături de cei dragi, să-i spunem că-i suntem cu tot sufletul aproape la fiecare meci jucat, să-i ținem pumnii pentru a se menţine cât mai mult timp posibil numărul 1 mondial și să-i mulțumim pentru toate emoțiile provocate și toate clipele fericite pe care ni le-a dăruit până acum, anticipându-le pe cele viitoare. La mulți ani, Simona Halep!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră