Astăzi este ziua ta - Prof. dr. Olga Simionescu

04 Feb 2023 | scris de Paul Rogojinaru
Astăzi este ziua ta - Prof. dr. Olga Simionescu

Se spune despre femei că au pielea “albă ca laptele” ori cu irizaţii sidefii împrumutate de la scoicile tuturor mărilor şi oceanelor lumii, Creangă avea o vorbă: “pielea rea şi răpănoasă ori o bate ori o lasă” iar zicalele populare afirmă adesea că “e pielea dracului pe el”.

Asta e partea umoristică a problemei, însă, adevărul este că pielea, sub orice formă ar fi “îmbrăcată” de purtătorul ei, poate să aibe, de multe ori, reale probleme de sănătate. Aici intervine medicul Olga Simionescu.

Ea însăși cu pielea fină, strălucitoare, netedă, peste care ștrengarul timp al ultimelor patru decenii și ceva a trecut fără să lase vreo urmă, doctorul Olga Simionescu are ca meserie, ca scop, ca pasiune faptul de a trata tocmai afecțiunile de piele, „interfața”, „învelișul” prin care oamenii se individualizează în trecerea lor prin lume.

Calea care trebuia urmată, menirea pentru această meserie a descoperit-o încă din copilărie, beneficiind cu prisosință de suportul material și de susținerea fățișă a familiei. Pe tot parcursul școlar a mers în acestă direcție, astfel încât, în 1994, absolvă Facultatea de Medicină UMF Carol Davila, din București, cu teza: „Corelații clinico-etiologice în hepatitele acute virale”.

 Cinci ani mai târziu susține doctoratul în Dermatologie cu tema: „Agresiunea solară cutanată”. De atunci, ascensiunea profesională a fost evidentă, astăzi ocupând fuuncția de Șef de clinică dermatologie la Spitalul Clinic Colentina, București, și cea de Profesor Universitar Doctor la Catedra de Dermatologie UMF Carol Davila, București.

Nici premiile nu s-au lăsat mult așteptate, în 2001, obținând premiul „Iuliu Hațeganu” al Academiei Române pentru cea mai bună lucrare: „Atlas de dermatologie”.

Tot pentru aceeași lucrare a luat premiul „Levaditti” al Academiei de Științe Medicale și premiul Colegiului Medicilor pentru cea mai bună lucrare în domeniul specialităților medicale.

Și tot colegiul Medicilor din România îi mai conferă un premiu, în 2003, pentru cea mai bună lucrare în domeniul specialităților medicale: „Dicționar de Imunologie”.

Pe lângă activitatea desfășurată în spitalul Colentina, medicul Olga Simionescu se ocupă și de Clinica Dermatologică TOP-DERM, clinică ce oferă un înalt serviciu de consultații și tratamente dermatologice și venerologice, fiind dotată cu echipamente și tehnologie la standarde internaționale.

În mare, doctorul Olga Simionescu este un om împlinit din toate punctele de vedere. Ba mai mult, nu a făcut nici un sacrificiu pentru meseria sa, căci, provenind dintr-o familie bogată, a avut norocul de-a o face din plăcere, ca un hobby. „Îmi place foarte mult să petrec ore în șir cu pacienții sau cărțile mele”, spunea cu niște ani în urmă.

 Astăzi, minunatul medic împlineşte 53 de ani. Să-i urăm toate cele bune, multă sănătate, bucurii lângă cei dragi, ani frumoşi şi luminoşi şi-i mulţumim că are grijă să nu se ajungă să fie “vai de pielea noastră”. La mulţi ani, Olga Simionescu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră