Astăzi este ziua ta - Bogdan Naumovici

19 Apr 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Bogdan Naumovici

Nonconformist (prin definiţie), rebel (cu cauză) şi simpatic (în orice situaţie), Bogdan Naumovici este unul dintre cei mai buni oameni de publicitate din ţară şi unul dintre cei mai cunoscuţi în acest domeniu, un adevărat “prinţ” al creaţiei în publicitate. Vorbeşte cu uşurinţă şi dezarmantă sinceritate despre sine şi activitatea sa, de parcă tot ce face n-ar fi decât o joacă permanentă (dar bine plătită), o distracţie între prieteni, o competiţie (fără încrâncenare) a ideilor creative.

 S-a născut la 20 aprilie 1968, în București, a terminat liceul de Fizică Atomică la Măgurele și-a făcut facultatea la TCM, profilul însuși al instituției de învățământ proiectându-l pentru a deveni unul dintre mulții și noii ingineri ai țării, cu un îndoielnic loc de muncă.

Numai că, fire rebelă, om de creație care nu putea rămâne încremenit într-un proiect imobil și nefantezist cum este ingineria, a fost conștiincios până în anul III. Din anul III de facultate a început să muncească, să-și diversifice activitatea, încercând să îmbine învățatul pentru examene cu alte proiecte care-i solicitau creativitatea. A fost printre primii oameni care au scris și au vândut Cațavencu, ca apoi să-și facă propria firmă de distribuit ziare.

Spune că a ajuns în publicitate dintr-o întâmplare. „Trebuia să mă angajez, la 29 de ani, pentru că rămăsesem fără bani, fără apartament, fără nimic. Un prieten m-a chemat la agenția pe care o avea pe vremea aia, unde eram eu, el și o secretară. După opt luni în care n-am câștigat niciun ban, a trebuit să găsesc altceva de făcut și-am venit la Leo Burnett, unde am dat o grămadă de teste ca să mă angajez junior copywriter. Asta era în 1997. De atunci am rămas în acest grup. Am fost, în 2000, director de creație, în 2001 am devenit și acționar la Leo Burnett, în 2005 am fost director de creație pe Europa Centrală și de Est, pe 12 țări, iar în 2006 mi-am făcut agenția mea: 23 Communication Ideas”

Îi place să conducă motoare puternice, pasiune moștenită de la tatăl său, este la al treilea sau al patrulea Harley Davidson, poartă geci din piele „asortate” la caii putere ai motorului, fiind un biker „injectat” cu această pasiune. Totodată este un iubitor „virusat” de baschet, atâta vreme cât agenția sa se numește „23”, tocmai datorită numărului 23 purtat pe tricou de Michael Jordan. Ba mai mult, „bate tobele” în Trupa 23, nume împrumutat tot de la tricoul lui Jordan.

De-a lungul activității sale de „publicitar” are peste 100 de premii de creație și peste 30 de premii de eficiență, fiind decorat cu Cel mai bun Profesionist al Deceniului în Publicitate. Oricum, nu există firmă sau companie în țara asta care să fi avut sau să-și fi dorit să facă publicitate și care să nu fi auzit de Bogdan Naumovici. Acum cinci ani, episodic, Bogdan interpreta rolul rockerului Zeus, care-și tura motorul în „Las fierbinți”. Ei bine, în sectorul publicitar din România, Bogdan Naumovici este cu adevărat „Zeus”.

Mâine, este ziua sa de naștere, ziua în care împlineşte 49 de ani. Să-i urăm „olimpianului” multe bucurii, împliniri, proiecte incredibile și tot binele din lume. La mulți ani, Bogdan Naumovici!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră