România este între primele țări din Europa pentru călătorii cu buget redus

24 Iul 2022 | scris de A.V.
 România este între primele țări din Europa pentru călătorii cu buget redus

Cu o creștere uimitoare de 162%, în medie, a căutărilor de închirieri auto în Europa pentru vara viitoare, în comparație cu nivelurile dinaintea pandemiei, călătoriile rutiere vor avea o expansiune în acest an.

Ca răspuns, momondo.ro, site-ul global de căutare de călătorii gestionat de KAYAK, a dezvoltat Road Trip Index 2022 (https://momondo.ro/c/road-trip-index). Perspectivele din Road Trip Index au fost obținute prin efectuarea de cercetări aprofundate în 33 de țări din Europa și clasarea acestora în funcție de 24 de factori unici.

Acești factori au fost grupați în cinci tipuri de călătorii rutiere pentru a determina țările cel mai bine evaluate în anumite tipuri de călătorii rutiere: Buget, Durabilitate, Camping și în aer liber, Confort și infrastructură și Natură și repere.

România are punctaj ridicat în ceea ce privește factorii, inclusiv prețurile pentru închirieri auto, cazare și parcare.

Aceasta este o bază unică de date dedicată amatorilor de road trip-uri, cu informații specifice pentru fiecare țară, precum prețurile la combustibil, siguranța rutieră, impactul asupra mediului, atracțiile culturale și multe altele. Acest clasament îi ajută pe români să își organizeze călătoria conform așteptărilor și nevoilor lor, dedicându-și astfel concediul doar activităților care îi interesează cu adevărat.

România a obținut un punctaj excelent în ceea ce privește eficiența costurilor în călătoriile cu mașina

Cu aceste clasamente, călătorii își pot planifica vacanța în funcție de ceea ce este important pentru ei. Cel mai bine clasate țări pentru cele cinci categorii de road trip-uri sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franța (camping și aer liber, dar și natură și obiective turistice), Elveția (confort și infrastructură).

În contextul creșterilor masive de prețuri în benzinării, costul călătoriei este un considerent tot mai important de luat în calcul în vacanțele de vara aceasta. Totuși, în ciuda inflației și a prețului crescut la combustibil, România rămâne o țară relativ ieftină în care să călătorești, comparat cu multe alte țări din Europa, ocupând locul șase în topul celor mai ieftine țări pentru călătoriile cu mașina de anul acesta.

Prețul la benzină în România este echivalentul prețului mediu la nivel european, iar costurile încărcării mașinilor electrice, precum și cel al parcărilor rămân unele din cele mai scăzute (aproximativ 0,54 € pentru două ore). În plus, costurile reduse pentru cazări și închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei țări în rândul celor interesați de călătorii cu buget redus.

Germania se află în fruntea clasamentului celor mai bune destinații pentru călătoriile cu mașina în 2022

Germania a ocupat locul întâi în clasamentul din 2022, cu punctaje ridicate în ceea ce privește confortul și infrastructura, natura și obiectivele turistice. Germania este un paradis al șoferilor împătimiți, o țară cu o rețea extinsă de drumuri, cu stații de încărcare electrică la tot pasul și cu un număr de accidente rutiere per 100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea țărilor de pe listă.

În plus, este aproape imposibil să treci cu vederea diversitatea obiectivelor istorice și naturale fascinante ale Germaniei. Rămâne în sarcina călătorilor acum să exploreze, după bunul plac, Pădurea Neagră în serile parfumate de vară sau să descopere podgoriile și orașele de-a lungul romanticului râu Rin.

Cele mai bune 10 destinații din Europa în care să călătorești cu mașina în 2022:

  1. Germania
  2. Spania
  3. Lituania
  4. Cipru
  5. Franța
  6. Suedia
  7. Portugalia
  8. Estonia
  9. Italia
  10. Elveţia

„După doi ani în care am stat departe de călătoriile internaționale, varietatea destinațiilor de vara aceasta și întrebările vizavi de ce oferă fiecare dintre ele pot crea confuzie. Mai ales când sunt atâtea de văzut în vecinătatea imediată. De fapt, rețeaua de drumuri europene este atât de extinsă încât ai avea nevoie de aproape 50 de ani de condus în fiecare zi pentru a o cunoaște pe toată. Așadar, să începem! Clasamentul nostru privind călătoriile cu mașina oferă o analiză detaliată care include numeroși factori în baza cărora am analizat diferitele destinații europene. Consultându-l, călătorii pot lua cele mai informate decizii. Iar călătorilor care vor să închirieze o mașină sau o rulotă la cel mai bun preț pentru a explora aceste drumuri le oferim o varietate de vehicule din partea a numeroase agenții”, adaugă Laure Bornet, GM pentru KAYAK EMEA, administrator momondo.

Sursa foto: pexels.com

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră