Din pârtie de schi, Arena Platos se transformă în complex de vară

24 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Din pârtie de schi, Arena Platos se transformă în complex de vară


Uşor, dar sigur, staţiunile montane de la noi din ţară încep să devină atractive şi pe timp de vara. Arena Platos Păltiniş îi aşteaptă începând de vineri pe turişti cu un parc de distracţii cu peste 15 atracţii care mai de care mai spectaculoase.


Sibienii au fost déjà ademeniţi pe munte dupa ce la 1 iunie, în Piaţ\ Mare au fost instalate un castel gonflabil pentru cei mai micuţi dintre copii, un teren de fotbal cu apă şi bag-jump-ul, unul dintre cele mai distractive elemente ce se va regăsi şi în complexul de la Arena Platos Păltiniş. Acestora li se adaugă săniuţa de vara, cea mai spectaculoasă instalaţie a complexului, traseele de biciclete cu diferite grade de dificultate, imensele bile de zorbing, aleea cu poveşti, părculeţul cu animale, potecile de hiking şi multe, multe alte modalităţi de a petrece timpul liber în aerul curat al staţiunii Păltiniş.


„Complexul de vara are aă scop sprijinirea dezvoltării turismului de vara în zona staţiunii Păltiniş. Aerul ozonat al munţilor Cindrel este recunoscut în toată ţara însă posibilităţile turistice ale zonei sunt destul de reduse. Am conceput acest parc de distracţii în aşa fel încât indiferent de vârstă, fiecare turist să îşi găsească distracţia preferată”, spune Ioana Chitea, managerul complexului Arena Platos Păltiniş.


Vineri, 24 iunie, este programat antrenamentul oficial la care vor participa toţi sportivii ce vor lua startul sâmbătă la concursul de ciclism. Sâmbătă e o zi plină de concursuri şi de distracţie. Ziua începe cu concursul de biciclete pentru copii şi sesiuni de skateboard pe MiniRamp. Spectacolul se deschide cu săriturile cu bicicletă pe BagJump şi continuă cu concursul de downhill. Aproape de lăsarea serii va începe principalul eveniment al zilei, concursul de CrossCountry ce va dura aproximativ şase ore, până aproape de miezul nopţii. Echipele înscrise în concursul de CrossCountry sunt formate din câte 2 concurenţi care vor atacă circuitul în sistem de ştafeta. Concursul începe la ora 18 şi se încheie la ora 24. Ştafeta se va schimbă la service point iar clasamentul va fi stabilit în funcţie de câte ture va reuşi să facă fiecare echipa. Vârstă minimă de participare este de 16 ani iar lista de înscrieri încă este deschisă şi poate fi accesată pe www.arenaplatos.ro. Concursurile pentru copii încep la ora 12 şi se vor desfăşura în cadrul grădiniţei şi a zonei de joacă iar micuţii sunt permanent îndrumaţi şi supravegheaţi de personalul complexului. Picii se vor putea întrece cu trotinetă sau bicicletă pe traseu offroad iar cei mai mari se vor putea răcori pe terenul de fotbal pe suprafaţă umedă sau vor putea simţi adrenalină gustând atracţii mai dinamice precum zorbing şi traseu de tiroliene.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră