Lesbienele câștigă cu peste 30% mai mult decât femeile heterosexuale

06 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Lesbienele câștigă cu peste 30% mai mult decât femeile heterosexuale

 

Citiţi şi: Doamnelor, știați că o să lucrați gratuit până la sfârșitul anului?

Nimeni nu mai este surprins că femeile câștigă mai puțin decât bărbații, că persoanele de culoare și hispanicii au venituri mai mici decât albii”, notează partenerul în limba engleză al cotidianului Die Welt, ozy.com.

Există totuși o minoritate care se abate de la această regulă: lesbienele.

În țările din Vest, lesbienele suferă multe tipuri de discriminare, însă nu când vine vorba de salarii. Cel puțin asta dovedește un studiu realizat de Universitatea Melbourne și Universitatea San Diego.

În timp ce homosexualii au salarii cu 20% mai mici decât omologii lor, bărbaţii heterosexuali, lesbienele au salarii cu cel puțin 33% mai mari decât femeile heterosexuale.

“Lesbienele știu încă de la început că nu vor ajunge într-un mariaj tradițional, în care bărbatul le va asigura existența. Astfel, ele investesc mai mult în formarea lor profesională, studiază mai mult decât femeile heterosexuale și iau mult mai multe decizii orientate spre carieră”, explică Nick Drydakis, lector universitar și co-autor al studiului.

Un alt factor este faptul că a devenit o regulă ca mamele să câștige mai puțin decât femeile necăsătorite.

Citiţi şi: România rămâne ultima în UE la egalitatea de gen

“Lesbienele au mai puțini copii decât femeile heterosexuale, iar asta îi face pe angajatori să le promoveze mai usor și să aibă încredere că nu vor părăsi piața muncii”, susține Drydakis.

El adaugă și un alt atu al lesbienelor: latura masculină. “Sunt mai ambițioase, autoritare și pragmatice”. Un alt aspect evidențiat de studiul amintit: femeile lesbiene care au fost implicate anterior în mariaje cu bărbați au avut salarii mai mici.

Concluzia pentru femei din partea autorilor studiului: fiți hotărâte, rămâneți mai mult în școală și alegeți un partener de viață care să înțeleagă că dezvoltarea profesională nu este privilegiu masculin.

Citiţi şi: 15% dintre femeile din România renunță la carieră după nici 10 ani. 50% nu ating vârsta pensionării

Alte stiri din Business

Ultima oră