Potrivit cercetătorilor, lacul este bogat monocarbonat şi bicarbonat de natriu, provenite din cenuşa vulcanului Kilimanjaro, orice vietate care atinge apa pietrificându-se.
Specialişti de la Apalachian State University, din Carolina de Nord, au explicat că, odată intrate în apă, substanţele se lipesc de corp şi provoacă o stare de discomfort, de care animalele încearcă să scape scăldându-se tot în apele lacului.
Substanţele se usucă şi transformă animalele în statui de piatră. Oamenii de ştiinţă încă nu au emis o ipoteza perfect documentată, vizând procesele chimice care se află la baza acestui fenomen, însă un lucru este cert: vieţuitoarele care ating oglinda lacului suportă un proces de calcificare ieşit din comun.
Fotograful Nick Brandt a vizitat acest lac, surprinzând misteriosul fenomen în imagini ce par a fi dintr-un film de groază.
"Am descoperit animalele pe malurile lacului. Nimeni nu ştie exact în ce împrejurări au murit. Poate că păsările au fost perturbate de ciudatul reflex al apelor când au zburat deasupra şi s-au zdrobit ca si insectele de geam", a spus Nick Brandt.
Oamenii de știință spun că apa lacului are un pH cuprins între 9 și 10,5, care conservă perfect cadavrele.
Temperatura apei din lac este de 60 de grade Celsius și singura vietate care poate trăi aici și s-a adaptat perfect mediului este un pește numit Alcolapia alcalica.
Citiți și:
Și-a vândut virginitatea pentru 15,000 de euro, dar a fost nevoită să sară pe geam (VIDEO)