Amendă 10.000 de euro pentru un pipi pe stradă

21 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Amendă 10.000 de euro pentru un pipi pe stradă

Un student, care a urinat pe o stradă din Genova, a fost plesnit cu o amendă de 10.000 de euro, caz ce a provocat consternare în Italia, relatează telegraph.co.uk.

În februarie, tânărul de 19 ani a ieşit dintr-un bar la ora 3 dimineaţa şi a mers pe o alee din centrul istoric al oraşului pentru a se uşura. El spune că nu a avut altă alternativă. “Barul la care fusesem s-a închis şi nu erau altele deschise în zonă”, a declarat tânărul unui ziar local.

Dar a fost prins chiar în mijlocul acţiunii de o patrulă de carabinieri. Studentul a fost acuzat de comiterea în public a unui act obsecen şi amendat cu 10.000 de euro. Amenda a fost redusă ulterior la două treimi, respectiv 3.333 euro, deoarece tatăl său a fost de acord să o plătească în 60 de zile.

Italia are o serie de reglementări privind comportamentul antisocial, de la aruncarea chiştoacelor de ţigări pe stradă la vorbitul la telefon în timpul şofatului, dar rareori sunt aplicate. În acest caz, poliţia pare să fi vrut să dea un exemplu.

Tatăl studentului a declarat că pedeapsa este mult disproporţionată, comparativ cu fapta. “Când am citit despre valoarea amenzii, am crezut că e o greşeală”, a declarat Giorgio ziarului Corriere della Sera.

“Nu îmi venea să cred. Fiul meu nu ar fi trebuit să facă ceea ce a făcut, dar să fim sinceri, câți oameni nu au mai făcut-o, la o beție, pe stradă sau pe o alee întunecată?. Pedeapsa mi se pare complet disproporţionată. Nu ştiu de ce Poliţia l-a pedepsit aşa de rău”, a mai spus el.

Totuşi, Poliţia din Genova are legea de partea ei. Comiterea unui act care lezează decenţa publică se pedepseşte de legea italiană cu amendă între 5000 şi 10.000 de euro. 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră