Cu mașina electrică, de la Timișoara la Constanța

07 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Cu mașina electrică, de la Timișoara la Constanța

Autonomia relativ redusă a modelelor electrice fac să nu poți parcurge foarte mulți kilometri. Autonomia unui VW Golf, electric, de exemplu, este undeva la 200 de km. Totuși, în viitor, cu puțină ambiție ai putea ajunge la mare cu o electrică. Chiar dacă stai la Timișoara.

 

În parteneriat cu Renovatio, Kaufland a lansat astăzi prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România. Prima rețea publică de stații de alimentare Fast Charge a

mașinilor electrice din România va funcționa non-stop și va putea fi folosite gratuit pe axa Arad – Constanța. Ele vor fi disponibile în parcările magazinelor Kaufland din nouă orașe și pe autostrada A2, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să se deplaseze pe distanțe mai mari.

 

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

 

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

 

Rețeaua va fi pe deplin funcțională până la sfârșitul anului. Deocamdată acolo unde aceste pompe există, el vor putea fi folosite în regim gratuit.

Totodată, la inaugurarea stației de la Kaufland Barbu Văcărescu, compania a anunțat achiziționarea unei flote de 18 mașini electrice, care vor fi folosite prin București. O parte din acestea vor fi donate unor ONG-uri partenere - Hospice Casa Speranței, Habitat for Humanity și Let's Do It, Romania!.

Alte stiri din Auto

Ultima oră