Record de viteza pentru Hyundai Ioniq hibrid

05 Noi 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Record de viteza pentru Hyundai Ioniq hibrid

Un prototip Hyundai Ioniq versiunea hibrid - creat pentru curse, dezvoltat de echipa Hyundai Motor America - a stabilit un nou record de viteza de 253,994 km/h, pe pista de sare din Bonneville, Utah.

Rezultatul a fost omologat de FIA in categoria vehiculelor hibride derivate si modificate fata de productia de serie, viteza maxima atinsa fiind de 258,621 km/h.

“Suntem incantati ca am reusit sa stabilim un nou record omologat FIA in categoria hibrid, prin intermediul modelului Ioniq”, a declarat Mike O’Brien, Vicepresedinte Corporate si Product Planning al Hyundai Motor America.

“Un rol foarte important l-a avut echipa de ingineri Hyundai din Statele Unite, care a testat toate prototipurile pentru a raspunde exigentelor consumatorilor”, a mentionat Mircea Gradu, Director al Echipei de Inginerie Hyundai Motor America. “Pe masura ce Ioniq era testat deveneam din ce in ce mai impresionati de rezultate. De aceea, ne-am gandit sa ridicam stacheta pentru acest model si asa s-a nascut aceasta idee”.

Pentru a stabili recordul au fost realizate o serie de modificari. Sistemele de admisie si evacuare au fost optimizate, motorul, transmisia si unitatea de control electronica hibrid (ECU) au fost recalibrate iar sistemul de aer conditionat si accesoriile auxiliare au fost eliminate.Au fost realizate modificari aerodinamice in partea inferioara a caroseriei. Suspensiile Progress Competition au fost optimizate si coborate cu 100 mm.

Ioniq Land Speed Record Car 3

Alte stiri din Auto

Ultima oră