A spune "Cea mai calificată persoană ar trebui să obțină locul de muncă” este o discriminare, spun universitățile din Marea Britanie

29 Feb 2024
A spune "Cea mai calificată persoană ar trebui să obțină locul de muncă” este o discriminare, spun universitățile din Marea Britanie

Universități din Russell Group din marea Britanie au spus personalului și studenților că a spus „cea mai calificată persoană ar trebui să obțină locul de muncă” este o „microagresiune", scrie The Telegraph

Cel puțin cinci universități au emis îndrumări sau cursuri de formare cu privire la modul de eliminare a „microagresiunii”, care sunt definite ca forme subtile sau indirecte de discriminare.

Îndrumările de la Universitatea din Glasgow și departamentul de inginerie al Imperial College din Londra afirmă că a spune „cea mai calificată persoană ar trebui să obțină postul” este un exemplu de microagresiune.

Recomandarea de la Glasgow, care face parte din campania anti-rasism a universității, sugerează că declarația ar fi greșită, deoarece afirmă „că rasa nu joacă un rol în succesele vieții”.

Alte exemple de microagresiuni enumerate de universitate includ afirmația că „toată lumea poate reuși dacă muncește suficient de mult”. Universitatea afirmă că posibilele implicații ale declarației ar putea include sugestia că cineva a primit un loc de muncă doar din cauza cotelor de reprezentare sau că nu poate aduce o contribuție valoroasă.

„Negarea prejudecăților individuale”

Alte declarații enumerate drept microagresiuni de către Imperial includ „bărbații și femeile au șanse egale de realizare” și „acțiunea pozitivă este rasistă”.

Între timp, Universitatea din Edinburgh afirmă că microagresiunile iau adesea forma „negarii experienței trăite a unui individ” sau „negarea prejudecăților individuale”.

Exemplele citate de universitate includ afirmatia unei a treia persoane: „Sunt sigur că nu au vrut să spună nimic prin asta” sau negarea că o persoană este rasistă.

Universitatea din Newcastle descrie microagresiunile ca fiind „scăderi, umilințe și insulte de zi cu zi pe care le experimentează oamenii de culoare, femeile, persoanele din comunitățile LGBTQIA+ sau cei care sunt marginalizați în interacțiunile lor de zi cu zi cu oamenii”.

Enumeră exemple precum o persoană albă care îi spune unei persoane de culoare „și oamenii albi sunt uciși de poliție”, atunci când discută despre brutalitatea poliției.

Declarațiile de microagresiune ale universităților au fost descoperite de Comitetul pentru Libertate Academică (CAF), un grup de cadre universitare îngrijorați de erodarea libertății de exprimare în campus.

„Exprimarea credințelor legale”

Dr Edward Skidelsky, lector de filozofie la Universitatea din Exeter, care este directorul CAF, a declarat: „Prin campanie împotriva interogării și negare, aceste universități susțin o acceptare necritică a declarațiilor în diferitele domenii, nedefinite, la care se referă ghidurile lor de microagresiune Efectul, din nou, este de a submina o cultură a cuvântului liber.

„Universitățile nu trebuie să militeze împotriva exprimării convingerilor legale. Ei nu trebuie să ia poziții oficiale. Ei nu trebuie să interzică „întâmpinarea” și „negarea”. Ei nu trebuie să submineze ancheta liberă.”

Chris McGovern, președintele Campaniei pentru Educație Reală, a declarat: „S-ar părea că virusul woke a infectat universitățile într-un mod major. Este laș. Universitățile ar trebui să-și arate inteligența și rațiunea și își dezactivează inteligența și rațiunea pentru a urmări agenda woke.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră