Suporterii din Qatar răspund la gestul jucătorilor germani cu portrete ale lui Mesut Özil

28 Noi 2022
Suporterii din Qatar răspund la gestul jucătorilor germani cu portrete ale lui Mesut Özil

În timpul confruntării Spania-Germania (1-1) pentru a doua zi a fazei grupelor, câțiva spectatori qatari au ținut fotografii cu Mesut Özil în timp ce își acopereau gura. Un răspuns la gestul de protest al germanilor înaintea meciului cu Japonia de la Cupa Mondială, scrie Le Soir.

Când au intrat la Cupa Mondială împotriva Japoniei, echipa Germaniei a hotărât să-și acopere gura pentru a denunța "cenzura" , protestând împotriva faptului că FIFA și Qatar au interzis Mannschaft-ului să poarte o banderolă în sprijinul comunității LGBT.

În Qatar, atitudinea Germaniei nu a plăcut, iar în tribunele stadionului Al-Bayt unde a avut loc meciul dintre Mannschaft și Spania, spectatorii locali au expus portretul lui Mesut Özil, acoperindu-și și ei gura. .

Fostul mijlocaș german de origine turcă a anunțat în 2018 că părăsește selecționata germană în fața „rasismului” a cărui victimă fusese. „Cu inima grea și după multă atenție, din cauza evenimentelor recente, nu voi mai juca pentru Germania în meciuri internaționale atâta timp cât voi simți rasism și lipsă de respect față de mine”, a spus el, la acea vreme, pe Twitter.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră