John Malkovich va juca rolul principal într-un film despre faimosul dirijor român Sergiu Celibidache

18 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
John Malkovich va juca rolul principal într-un film despre faimosul dirijor român Sergiu Celibidache

Actorul american John Malkovich („Noul Papă”) va interpreta rolul legendarului dirijor român Sergiu Celibidache într-un nou film intitulat „The Yellow Tie/Cravata galbenă”, scrie Variety.

Bazat pe un scenariu al fiului dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și James Olivier („Octav”), filmul biografic va explora viața lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat alternativ un geniu și un nebun de lumea muzicii clasice convenționale.

Serge Ioan Celebidachi va regiza producția.

Poveste

Sergiu Celibidache a fost dat afară din casa familiei în adolescență, după ce a dezvăluit că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică. După perioade în care a trăit pe străzi, el a câștigat în cele din urmă un concurs pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și a devenit unul dintre cei mai renumiți dirijori ai secolului XX.

Celibidache era renumit pentru că refuza să lanseze înregistrări ale muzicii sale, despre care pretindea că nu va avea același efect în afara unei săli de concert.

Amănunte despre film

Pelicula va fi filmată în România în primăvara / vara anului 2022, cu Malkovich interpretând Celibidache în ultimii ani din viața compozitorului. Distribuția este încă în desfășurare pentru o versiune mai tânără a muzicianului. Des Hamilton („JoJo Rabbit”) supraveghează castingul.

Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta dirijorul Sergiu Celibidache”, a spus Malkovich. „Un talent unic și singular, este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în ultimii ani ai săi va fi o călătorie provocatoare și fascinantă. ”

„Cravata galbenă” este o coproducție internațională între Oblique Media Film și Celi Films din Marea Britanie.

Producătorii filmului sunt Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Titi Radoaie și James Olivier.

Alte stiri din Film

Ultima oră