A murit legendarul actor canadian Christopher Plummer

06 Feb 2021 | scris de A.V.
A murit legendarul actor canadian Christopher Plummer

Legendarul actor canadian Christopher Plummer, celebru pentru rolul căpitanului von Trapp alături de Julie Andrews în musicalul de succes din 1965 ”Sunetul muzicii”, a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a anunţat vineri impresarul său, relatează Le Novel Observateur.

”Chris era un om extraordinar care şi-a iubit şi respectat profund profesia”, a declarat Lou Pitt, prieten şi impresar al actorului timp de zeci de ani.

Christopher Plummer a avut o carieră de 75 de ani şi la vârsta venerabilă de 82 de ani a fost distins cu primul său Oscar, în 2012, pentru un rol secundar alături de Ewan McGregor şi Mélanie Laurent în ”Începătorii”.

Christopher Plummer a decedat la locuinţa sa din Connecticut, alături fiindu-i soţia sa Elaine Taylor.

Era o comoară națională, care ținea mult la rădăcinile sale canadiene”, a adăugat Lou Pitt, într-o declarație transmisă agenției France Presse, preluată de Le Nouvel Observateur.

Plummer a mai fost nominalizat la Oscar și pentru ”Toți banii din lume”, al lui Ridley Scott, un film în care l-a înlocuit pe Kevin Spacey, acuzat la momentul respectiv de abuz sexual.

Christopher Plummer rămâne cel mai în vârstă actor care câștigă un Premiu Oscar.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Film

Ultima oră